Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν τον αγώνα του να είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι. Ωστόσο, ορισμένα άτομα γίνονται τόσο παθολογικά παχύσαρκα που αντιμετωπίζουν σοβαρές συνέπειες όσον αφορά την υγεία τους.
Μια γυναίκα, που κάποτε ήταν η βαρύτερη του κόσμου, πέθανε μόλις σε ηλικία 37 ετών σε νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν. Η Αιγύπτια γυναίκα, Εμάν Αχμέντ Αμπντ Ελ Ατί, που σε ένα σημείο της ζωής της ζύγιζε περισσότερο από 500 κιλά, υπέκυψε στις επιπλοκές του υπερβολικού βάρους της, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων και της νεφρικής ανεπάρκειας.
Ο δείκτης μάζας σώματος της Εμάν ήταν 252, ο οποίος ήταν πολύ μεγαλύτερος από τον κανονικό ΔΜΣ που ορίζεται από 18,5 έως 24,9.
People
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι ένας δείκτης μάζα σώματος άνω των 30 δηλώνει την παχυσαρκία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πέθανε στο νοσοκομείο Burjeel στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου υποστηρίχτηκε από μια ομάδα 20 γιατρών.
Οι γιατροί απέδωσαν τα θέματα βάρους της Εμάν σε ένα πρόβλημα θυρεοειδούς.
Save Eman Cause
Η Εμάν ήταν το κέντρο μιας εκστρατείας που την βοήθησε με τη δυστυχία της, καθώς ζει σε ένα κρεβάτι για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της. Με το όνομα Save Eman Cause, η εκστρατεία προσέλκυσε την προσοχή ιατρικών εμπειρογνωμόνων συμπεριλαμβανομένου ενός βαριατρικού χειρουργού, του Δρ. Μουφαζάλ Λακντάουαλα.
Τον Φεβρουάριο, η Εμάν μεταφέρθηκε από το σπίτι της στην Αίγυπτο στην Ινδία για μια λαπαροσκοπική γαστρεκτομή.
Save Eman Cause
Αυτή ήταν η πρώτη φορά που εγκατέλειψε το σπίτι της στα 25 της χρόνια επειδή η παχυσαρκία της την εμπόδιζε να κινηθεί. Επιπλέον, εκτός από το βάρος της, υπέστη επίσης ένα εγκεφαλικό επεισόδιο.
Τον Μάιο, μεταφέρθηκε στα ΗΑΕ από την Ινδία για να υποβληθεί σε περισσότερες διαδικασίες και παρακολούθηση.
Save Eman Cause
Έφτασε στη μονάδα για να υποβληθεί σε διαδικασία απώλειας βάρους. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχασε πάνω από 300 κιλά από μια αρχική βαριατρική διαδικασία.
Εντούτοις, τα μέτρα για τη μείωση του βάρους της ήταν πολύ αργά για τη γυναίκα, καθώς το υπερβολικό βάρος της έχει ήδη επιβαρύνει τα όργανα της.
Save Eman Cause
Ποιες είναι οι επιπτώσεις της παχυσαρκίας στο σώμα;
Pixabay
Η παχυσαρκία έχει γίνει παγκόσμια επιδημία. Ο ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) αναφέρει ότι το 2008, το 35% των ενηλίκων ηλικίας άνω των 20 ετών είναι υπέρβαροι. Την ίδια χρονιά, το 10% των ανδρών και το 14% των γυναικών ήταν παχύσαρκοι. Οι ρυθμοί θανάτου αυξάνονται με αυξανόμενο βαθμό του δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ).
Καρδιακό πρόβλημα
Pixabay
Το πρόβλημα της καρδιάς αναφέρεται σε μια ομάδα ασθενειών που προκαλούν διάφορες καταστάσεις που επηρεάζουν την καρδιά. Ο συνηθέστερος τύπος προβλήματος περιλαμβάνει την έλλειψη ροής αίματος στους μυς της καρδιάς, εμποδίζοντας την καρδιά να αντλεί το αίμα αποτελεσματικά.
Η παχυσαρκία επηρεάζει την καρδιά αυξάνοντας ορισμένους παράγοντες κινδύνου που μπορούν να επηρεάσουν την ικανότητα της καρδιάς να παρέχει στο σώμα αίμα όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση, τα αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης και τα αυξημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
Όταν η καρδιά δεν λαμβάνει το αίμα που χρειάζεται, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κυτταρικό θάνατο και μπορεί να προκαλέσει καρδιακή προσβολή.
Διαβήτης Τύπου 2
Pixabay
Περίπου το 80% των ατόμων που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2 είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι. Ο ακριβής λόγος είναι ακόμα άγνωστος, αλλά ορισμένοι επιστήμονες υποδηλώνουν ότι η παχυσαρκία προκαλεί την αλλαγή του κυττάρου, καθιστώντας το ανθεκτικό στην ινσουλίνη.
Εγκεφαλικό επεισόδιο
Pixabay
Ένα εγκεφαλικό επεισόδιο εμφανίζεται όταν η ροή του αίματος στον εγκέφαλο σταματάει, προκαλώντας τα κύτταρα του εγκεφάλου να πεθάνουν. Αυτό είναι δυνητικά θανατηφόρο. Η παχυσαρκία μπορεί να οδηγήσει σε εγκεφαλικό επεισόδιο, επειδή αυξάνει την αρτηριακή πίεση και ταυτόχρονα μπορεί να συμβάλει στη στένωση των αιμοφόρων αγγείων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βρίσκονται στον εγκέφαλο.
Νεφρική Νόσος
Pixabay
Η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο υψηλής αρτηριακής πίεσης και διαβήτη, τους συνηθέστερους παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν σε χρόνια νεφρική νόσο.
Ανησυχείτε για το βάρος σας; Εάν ναι, τότε ήρθε η ώρα να συμβουλευτείτε έναν γιατρό και να ελέγξετε τον ΔΜΣ σας.