Πέθανε ο Βρετανός τραπεζίτης Evelyn De Rothschild

8 Νοεμβρίου, 2022 1:49 ΜΜ
More videos

Πέθανε ο Έβελυν ντε Ροθτσάιλντ (Evelyn de Rothschild), ο οποίος βοήθησε στην ένωση του βρετανικού και του γαλλικού κλάδου του διάσημου τραπεζικού ομίλου της οικογένειάς του και συγκαταλέγει τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’ μεταξύ εκείνων που ζήτησαν τις οικονομικές συμβουλές του.

Πέθανε «ήρεμος στο σπίτι του» στα 91 του χρόνια, ανέφερε η βρετανική Press Association, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Ξεκινώντας το 1976, ο Ροθτσάιλντ διετέλεσε επί 27 χρόνια πρόεδρος της N.M. Rothschild & Sons. Μεταξύ των πολλών άλλων ρόλων της, η τράπεζα που σήμερα είναι γνωστή ως Rothschild & Co. βοήθησε στη χρηματοδότηση της νίκης του Δούκα του Ουέλινγκτον επί του Ναπολέοντα το 1815 στη μάχη του Βατερλώ.

Προτού αποχωρήσει το 2003, πέτυχε τον -από καιρό προγραμματισμένο- στόχο της συνένωσης της επιχείρησης του Λονδίνου με την αντίστοιχη γαλλική Rothschild & Compagnie Banque. Αυτό θεωρήθηκε ως ένα βασικό βήμα για να παραμείνει ανταγωνιστικός με τις πολύ νεότερες -αλλά και μεγαλύτερες- πολυεθνικές τράπεζες.

«Η πρώτη σημαντική δύναμη της οικογένειας είναι η ενότητα», δήλωσε στους New York Times το 1996, όταν ο ίδιος και ο ξάδελφός του, Ντέιβιντ ντε Ροθτσάιλντ, επικεφαλής του γαλλικού οίκου, είχαν ανακοινώσει τη νέα τους συνεργασία.