Πέθανε ο μπάρμπα Γιάννης, ο μοναδικός κάτοικος του νησιού Περιστέρα

15 Ιουνίου, 2021 8:52 ΜΜ
More videos

Mαζί με τη σύζυγό του ήταν οι μοναδικοί κάτοικοι της Περιστέρας Αλοννήσου

Ο ξακουστός μπάρμπα Γιάννης της Περιστέρας «έσβησε» το απόγευμα της Δευτέρας και σκόρπισε θλίψη στην οικογένεια αλλά και τους συντοπίτες του.

Ο Γιάννης Αγάλλου έφυγε στο νοσοκομείο Βόλου όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες μετά από ανακοπή καρδιάς. Μάλιστα ο 91χρονος είχε χάσει τις αισθήσεις του ενώ έκανε εργασίες στο σπίτι του, στην Περιστέρα της Αλοννήσου. Μέσα σε λίγη ώρα η οικογένεια κατάφερε να ειδοποιήσει έναν οικογενειακό φίλο γιατρό που έτυχε να βρίσκεται στην Αλόννησο και ο οποίος έδωσε τις πρώτες βοήθειες στον μπάρμπα Γιάννη.

«Ήταν πραγματικό θαύμα η διάσωσή του. Όμως χθες κατέληξε. Ίσως επειδή έμεινε ώρα χωρίς οξυγόνο, είναι και η ηλικία και επήλθε το μοιραίο», δήλωσε μιλώντας magnesianews.gr ο γαμπρός του μπάρμπα Γιάννη, Κώστας Μαυρίκης.

Ο μπάρμπα Γιάννης είχε εργαστεί ως αγρότης, ναυτικός και στη συνέχεια κατάφερε να ανοίξει ένα εστιατόριο στην Αλόννησο, το οποίο λειτουργούν τα παιδιά του. Ο ίδιος και η σύζυγός του δεν εγκατάλειψαν ποτέ το νησί τους την Περιστέρα και ήταν οι μοναδικοί κάτοικοι τα τελευταία 30 χρόνια.