Πέθανε ο «μπαμπάς» της σοκολάτας ΙΟΝ…

26 Νοεμβρίου, 2015 2:56 ΠΜ
More videos

Την τελευταία του πνοή άφησε, σε ηλικία 85 ετών, ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε και έστησε την σοκολατοβιομηχανία ΙΟΝ, ο Ιωάννης Κωτσιόπουλος. Ο «μπαμπάς» δηλαδή της σοκολάτας ΙΟΝ.

Τα θεμέλια της ΙΟΝ μπήκαν στις αρχές της δεκαετίας του 1930, όταν μια ομάδα μετόχων έστησαν έναν εργοστάσιο παραγωγής σοκολάτας στην οδό Πειραιώς, στο Νέο Φάληρο. Το εργοστάσιο αυτό έμελλε να μείνει εκεί για πάντα. Εκεί είναι και σήμερα.

190418g-1257084762

Σε συνέχεια της ΙΟΝ ΑΕ δημιουργείται και η εταιρεία NASKO AE με σκοπό την παραγωγή ζαχαρωδών προϊόντων. Η επωνυμία αυτή χαρακτήρισε γενιές προϊόντων καραμέλας ΙΟΝ που φθάνουν έως σήμερα με τις γνωστές γεμιστές καραμέλες ΝΑΣΚΟ φρούτων και ασορτί.

Τα θεμέλια του σημερινού μεγέθους της ΙΟΝ, ως μια από τις μεγαλύτερες Ελληνικές βιομηχανίες σοκολατοειδών και ζαχαρωδών προϊόντων, τοποθετούνται μετά τον  Β’ παγκόσμιο πόλεμο.

190418g-ion4-thumb-large

Αρχικά δημιουργείται (1956) η εμπορική εταιρεία ‘Αδελφοί Ι. Κωτσιόπουλοι’ η οποία αναλαμβάνει την αποκλειστική διάθεση των προϊόντων της ΙΟΝ καθώς και των προϊόντων της ΝΑΣΚΟ. Με έδρα στον Πειραιά και το πρώτο της κατάστημα στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας  η νεοσύστατη αυτή εταιρεία θέτει τις βάσεις του σημερινού δικτύου πωλήσεων και διανομής της εταιρείας.

190418g-ion2-thumb-large

Λίγο αργότερα η ΙΟΝ αφομοιώνει την εταιρεία ΝΑΣΚΟ ΑΕ και αποκτά πλέον την σημερινή της μορφή με παραγωγή ευρείας γκάμας ζαχαρωδών και σοκολατοειδών προϊόντων. Σταδιακά έρχεται και η επέκταση της εταιρείας σε νέους κλάδους ζαχαρωδών, όπως γκοφρέτες, candy bars και σοκοπάστες.

190418g-palies_diafimiseis_ion_03

Η ΙΟΝ σήμερα διαθέτει τρεις σύγχρονες μονάδες παραγωγής (Ν. Φάληρο, Άρτα και Μαρκόπουλο Αττικής), με υψηλή παραγωγική δυνατότητα, εργαστήρια ποιοτικού ελέγχου και εξέλιξης νέων προϊόντων. Με σύνολο εργαζομένων που ξεπερνάει τους 970 και κύκλο εργασιών κοντά στα 105 εκατομμύρια ευρώ, κατατάσσεται μεταξύ των 60 μεγαλυτέρων βιομηχανιών στην Ελλάδα και είναι εξ’ ολοκλήρου ελληνικών συμφερόντων.

via
Ακολουθήστε μας στο facebook: