Πέθανε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας κι Ακαρνανίας Κοσμάς – Νοσηλευόταν με κορωνοϊό

3 Ιανουαρίου, 2022 11:50 ΠΜ
More videos

Ηταν ανεμβολίαστος

Κατέληξε τα ξημερώματα της Κυριακής ο Μητροπολίτης Αιτωλίας κι Ακαρνανίας Κοσμάς, ύστερα από μάχη που έδωσε το τελευταίο διάστημα με τον κορονοϊό.

Ο κ. Κοσμάς νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του Ευαγγελισμού και είχε βρεθεί θετικός στην Covid-19 στις 18 Νοεμβρίου. Ο Μητροπολίτης αρνείτο να διακομιστεί σε νοσοκομείο, όμως η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Αγρινίου, ενώ στις 2 Δεκεμβρίου διακομίσθηκε όντας ήδη διασωληνωμένος στον Ευαγγελισμό όπου και νοσηλευόταν σε πολύ άσχημη κατάσταση μέχρι τα ξημερώματα της 3ης Ιανουαρίου.

Η αδερφή του έφυγε από τη ζωή στις 13 Δεκεμβρίου στο νοσοκομείο Αγρινίου όπου είχε διακομισθεί μια μέρα μετά τον αδελφό της. Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς Παπαχρήστος, γεννήθηκε στη Σκουτεσιάδα Αγρινίου το έτος 1945. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Θεολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έλαβε το πτυχίο και των δύο.

Χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος από τον Μακαριστό Μητροπολίτη πρ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρό Θεόκλητο το έτος 1974. Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας για περισσότερα από τριάντα χρόνια και ανέπτυξε πλούσια δραστηριότητα. Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας χειροτονήθηκε στις 8 Οκτωβρίου 2005.