Πέθανε ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο σε ηλικία 121 ετών

19 Απριλίου, 2018 5:11 ΜΜ
More videos

Εζησε μέχρι τα 121 και μέχρι σήμερα, αυτός ήταν ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Ο Χιλιανός Τσελίνο Βιγιανουέβα Γιαραμίλο ή Δον Τσελίνο έπεσε από το κρεβάτι του και πέθανε.

Παρόλο που το πιστοποιητικό γεννήσεώς του καταστράφηκε σε μια πυρκαγιά που έκαψε το σπίτι του το 1995, η ταυτότητά του -την οποία ανανέωσαν οι αρχές της Χιλής- δίνουν ως ημερομηνία γέννησής του την 25η Ιουλίου 1896.

Ο υπεραιωνόβιος εργάστηκε για περισσότερα από 30 χρόνια ως αγρότης, στη φάρμα ενός γαιοκτήμονα στην περιοχή Ρίο Μπουένο και σε ηλικία 80 ετών αποσύρθηκε σε μια καλύβα που του παραχώρησε ο γαιοκτήμονας.

Κατόπιν μετακόμισε στην παραθαλάσσια πόλη Mεχουίν, όπου πέρασε τα επόμενα χρόνια σε μια καλύβα, με μοναδική πολυτέλεια μια ξυλόσομπα την οποία χρησιμοποιούσε για να ετοιμάζει το φαγητό του. Αυτή η σόμπα οφείλεται για την πυρκαγιά του ’95, από την οποία έχασε σχεδόν όλο του το βιός.

Πάντως το 2011, στα 115α γενέθλιά του, τον επισκέφτηκε ο πρόεδρος της Χιλής Σεμπαστιάν Πινέρα, ο οποίος χρησιμοποίησε τον υπεραιωνόβιο άνδρα ως… παράδειγμα για την ποιότητα της δημόσιας υγείας της χώρας!

[dailymail] [thetoc] [theguardian]

Ακολουθήστε μας στο facebook: