Πέθανε ο Γιάννης Φλωρινιώτης

6 Ιουνίου, 20237:36 ΜΜ

Ο αγαπημένος τραγουδιστής, Γιάννης Φλωρινιώτης, πέθανε σε ηλικία 76 ετών.

Την είδηση του θανάτου του, έκανε γνωστή, η φίλη του, Εύη Κρανιδέλη.

40 χρόνια φίλοι οικογενειακώς Προχθές τον πήρα τηλέφωνο Του λέω τι κάνεις πουλάκι μου;
Μου λέει είμαι με οξυγόνο δε μπορώ να περπατήσω θα πάω στη Θεσσαλονίκη σε ένα γιατρό
Και τωρα πέθανε ο Γιαννάκης μου από ανακοπή
Καλή ανάσταση Γιάννη Φλωρινιώτη ψυχή μου
Πειράζει που θα είσαι πάντα μεγάλη φίρμα;

O γνωστός τραγουδιστής και ηθοποιός Γιάννης Φλωρινιώτης στο νοσοκομείο Σωτηρία όπου νοσηλευόταν με πνευμονικό εμφύσημα.

Ο Γιάννης Φλωρινιώτης νοσηλευόταν στο Σωτηρία περίπου μια εβδομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε βαρύτατο πνευμονικό εμφύσημα και κατέληξε από καρδιακή ανακοπή.

Ο Γιάννης Φλωρινιώτης γεννήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου του 1947 και ξεκίνησε το τραγούδι σε ηλικία 14 ετών. Αργότερα βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου τραγούδησε δίπλα σε μεγάλους ρεμπέτες, όπως Μάρκος Βαμβακάρης, Γιάννης Παπαϊωάννου, Γιώργος Λαύκας, Πρόδρομος Τσαουσάκης, Θεόδωρος Πολυκανδριώτης και με τη Ρίτα Σακελλαρίου.

Το 1970-71, έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα. Δουλεύει σε διάφορα κέντρα, τραγουδώντας χορεύοντας και ντυμένος εκκεντρικά. Όπου εμφανίζεται έχει μεγάλη επιτυχία, αλλά δέχεται και σκληρή κριτική. Στη δισκογραφία, κάνει την πρώτη του εμφάνιση με το άλμπουμ “Τώρα Θέλω Τώρα”, που αμέσως γίνεται χρυσό.

Η επιτυχία που τον έκανε ευρέως γνωστό μέχρι το τέλος της ζωής του ήταν το «πειράζει που είμαι και μεγάλη φίρμα». Ακόμη έπαιξε σε πολλές βιντεοταινίες την δεκαετία του ’80.

Το 2019, ο εκκεντρικός τραγουδιστής κατέβηκε στις δημοτικές εκλογές, διεκδικώντας θέση δημοτικού συμβούλου, με τον συνδυασμό του πρώην νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News