Πέθανε ο διασημότερος οπαδός της Εθνικής Βραζιλίας.

17 Σεπτεμβρίου, 2015 4:44 ΠΜ
More videos

Θρηνεί το παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Έφυγε ο γλυκύτατος παππούς της εθνικής Βραζιλίας

Κλόβις Ακόστα Φερνάντες, ο πιο γνωστός οπαδός της εθνικής Βραζιλίας, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών, χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο.

Ο Κλόβις Ακόστα Φερνάντες, ο πιο γνωστός οπαδός της εθνικής Βραζιλίας, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών, χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο.

“Είμαι ο 12ος ποδοσφαιριστής της ομάδας, μπορώ να σας το διαβεβαιώσω απόλυτα αυτό. Είμαι αυτός που φωνάζει πάντα στην εξέδρα, αυτός που κάνει όνειρα με τη “σελεσάο”. Έχω ταξιδέψει σε πάνω από 60 χώρες και έχω παρακολουθήσει πάνω από 150 παιχνίδια της Βραζιλίας”, δήλωνε σε μια συνέντευξή του.

 

Ξεκίνησε το ταξίδι του από την Ιταλία. Μουντιάλ του 1990:  “Θυμάμαι το Μουντιάλ του 1970 στο Μεξικό. Θυμάμαι ότι μπορούσα να είμαι συνέχεια μπροστά στην τηλεόραση να βλέπω αγώνες. Μετά από αυτό, υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι μια ημέρα θα πήγαινα να δω το Μουντιάλ από κοντά. Το έκανα στην Ιταλία το 1990. Το πρώτο μου Παγκόσμιο Κύπελλο, αυτό το πάθος για τη “σελεσάο”. Εκεί έκανα τα όνειρά μου πραγματικότητα.”

akosta-fernadez2

Εζησε ομορφες αλλα και δύσκολες στιγμές, όπως η συντριβή από τη Γερμανια στο Μουντιάλ του 2014 μέσα στη Βραζιλία. Πιστευε ομως ότι στα γήπεδα της Ρωσιας το 2018 η Βραζιλίια θα επέστρεφε στην κορυφή . Δεν θα είναι εκεί αλλά θα είναι για πάντα στην καρδιά των εκατομμυρίων φιλάθλων της Σελεσάο σε όλο τον κόσμο.

Πηγή: GOAL.com

Ακολουθήστε μας στο facebook: