Πέθανε ο άστεγος του Ελληνικού που ζούσε μέσα σε χαλάσματα

28 Μαρτίου, 20171:33 ΠΜ
More videos

O 82χρονος εντοπίστηκε προχθές νεκρός από τις αστυνομικές αρχές και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο θάνατος του αποδίδεται σε παθολογικά αίτια

Ο Μάνθος Ζυμάρης ζούσε μαζί με την κόρη του στα χαλάσματα ενός παρατημένου καφέ στο Ελληνικό.

Κοιμόταν σε ένα πάτωμα που καλυπτόταν από λάσπη, χωρίς πόρτες, παράθυρα και χωρίς θέρμανση.

Δεν είχε σύνταξη, ούτε ασφαλιστική κάλυψη, αλλά ούτε βοήθεια από το κράτος ή τις ΜΚΟ που φροντίζουν για την φιλοξενία των αστέγων,  όπως τουλάχιστον είχε υποστηρίξει ο ίδιος στην δημοσιογράφο της Daily Mail που τον είχε εντοπίσει στα ερείπια της καφετέριας.

Η δημοσιογράφος, είχε μείνει για αρκετό καιρό  στα νότια προάστια της Αθήνας και είχε επισκεφτεί αρκετές φορές το πρώην αεροδρόμιο στο Ελληνικό.

Κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ και ενώ ασχολούνταν με τις συνθήκες φιλοξενίας των προσφύγων «ανακάλυψε» την παρουσία του 82χρονου πρώην οικοδόμου.

Μετά από συζήτηση που είχε με την 61χρονη κόρη του Μαρία, που ζούσε επίσης εκεί μαζί με τον πατέρα της, της είπε ότι «ψάχνουν τη νύχτα για φαγητό στα αποφάγια των μεταναστών».

O 82χρονος εντοπίστηκε χθες νεκρός από τις αστυνομικές αρχές και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο θάνατος του αποδίδεται σε παθολογικά αίτια.

[dailymail] [thema]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News