Πέθανε η γυναίκα που είχε καταρρεύσει σε γυμναστήριο του Ηρακλείου

9 Μαΐου, 2018 2:21 ΜΜ
More videos

Η άτυχη γυναίκα από το Ηράκλειο που κατέρρευσε την ώρα που έκανε γυμναστική, πάλεψε για μια εβδομάδα, αλλά δεν τα κατάφερε να βγει νικήτρια. Ωστόσο με το θάνατό της «προσφέρει» ελπίδα σε άλλους ανθρώπους!

Η 37χρονη γυναίκα που υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία ενώ γυμναζόταν σε γυμναστήριο του Ηρακλείου έχασε τη μάχη για τη ζωή στην εντατική του Βενιζελείου όπου νοσηλευόταν από τις 30 Απριλίου. Η άτυχη κοπέλα, όπως έδειξαν οι εξετάσεις, είχε ανεύρυσμα εγκεφάλου χωρίς να το γνωρίζει, το οποίο έσπασε κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Αφού ολοκληρώθηκαν τα τεστ που πιστοποίησαν τον εγκεφαλικό της θάνατο, η οικογένειά της, που είχε ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή για την εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση της υγείας της, όπως αναφέρει η εφημερίδα Πατρίς, συμφώνησε να δωρηθούν τα όργανά της.

Το χρονικό της τραγωδίας στο Ηράκλειο

Η γυναίκα ακολουθώντας το πρόγραμμά της, αποφάσισε να επισκεφτεί το γυμναστήριο δίχως να γνωρίζει τι επρόκειτο να συμβεί. Ξαφνικά και ενώ έκανε την προπόνησή της, αισθάνθηκε έντονο πονοκέφαλο, έχασε την επαφή με το περιβάλλον και κατέρρευσε μπροστά στα μάτια των μελών του γυμναστηρίου. Άμεσα κλήθηκε ασθενοφόρο που έσπευσε στο γυμναστήριο για να τη μεταφέρει στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κακή κατάσταση και εκεί διαπιστώθηκε πως πρόκειται για μεγάλη εγκεφαλική αιμορραγία, με υπαρκτό κίνδυνο για μόνιμες βλάβες.

«Η 37χρονη παρελήφθη με μεγάλη εγκεφαλική αιμορραγία. Η έκταση της αιμορραγίας ήταν τέτοια που απέτρεπε την παρέμβαση των νευροχειρουργών», είπε ο διευθυντής της ΜΕΘ Βενιζελείου κ. Ανέστης Κιούλπαλης.

Οι επίμονες προσπάθειες των γιατρών δεν απέφεραν δυστυχώς το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Δώρα ζωής μετά την τραγωδία

Ήδη, σύμφωνα με τον διοικητή Βενιζελείου – ΠΑΓΝΗ, Γιάννη Τασσόπουλο, είναι σε εξέλιξη όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες μεταξύ Ηρακλείου και Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, προκειμένου να αποφασιστεί ποια όργανα θα αφαιρεθούν και σε ποιους συνανθρώπους μας θα προσφέρουν μια νέα «ευκαιρία» ζωής.

Ο κ. Τασσόπουλος επεσήμανε ότι γίνονται επαφές και εκτός Ελλάδας, ενώ – όπως εκτίμησε – η όλης διαδικασία θα ολοκληρωθεί αργά απόψε, με την έλευση και κλιμακίου του ΕΟΜ στο Ηράκλειο. Στο μεταξύ, η κοπέλα παραμένει συνδεδεμένη στα μηχανήματα, που κρατούν την καρδιά σε λειτουργία.

Πηγή: Εφημερίδα Πατρίς, cretalive.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook: