Ο Βρετανο-Ιρλανδός ηθοποιός Μάικλ Γκάμπον πέθανε σε ηλικία 82 ετών, μετέδωσε την Πέμπτη η PA Media επικαλούμενη δήλωση της οικογένειάς του.
Σε ανακοίνωση της οικογένειας αναφέρεται ότι «είμαστε συντετριμμένοι που ανακοινώνουμε την απώλεια του Sir Michael Gambon», προσθέτοντας: «Ο Michael πέθανε ειρηνικά στο νοσοκομείο με τη σύζυγό του Anne και τον γιο του Fergus στο κρεβάτι του, μετά από πνευμονία».
Ο ηθοποιός Μάικλ Γκάμπον έγινε ευρέως γνωστός για το ρόλο του διευθυντή του Χόγκουαρτς Ντάμπλντορ σε πολλές ταινίες του «Χάρι Πότερ».
Ο σερ Μάικλ ξεκίνησε την καριέρα του ως ηθοποιός πριν από περισσότερα από 60 χρόνια και ήταν ένα από τα αρχικά μέλη του Βασιλικού Εθνικού Θεάτρου μαζί με τον Λόρενς Ολίβιε.
Υποδύθηκε επίσης τον Γάλλο ντετέκτιβ Jules Maigret στη σειρά του ITV Maigret, καθώς και τον πρωταγωνιστή στη σειρά του BBC, The Singing Detective.