Πέθανε από κορoνοϊό ο πρώην δήμαρχος Πάρου, Χρήστος Βλαχογιάννης – Είχε χάσει τη μητέρα του από covid-19

25 Οκτωβρίου, 2020 6:04 ΜΜ
More videos

Mετά από μεγάλη μάχη με τον κορoνοϊό στην εντατική του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας έχασε σήμερα τη ζωή του ο πρώην δήμαρχος Πάρου Χρήστος Βλαχογιάννης.

Όπως αναφέρει το naxostimes, ο αγαπητός πρώην δήμαρχος του κυκλαδίτικου νησιού αρχές του Οκτώβρη μετέβη στην ιδιαίτερη πατρίδα του (Διάβα Τρικάλων) για να παραστεί στην κηδεία της 90χρονης μητέρας του (η οποία επίσης πέθανε από κορονοϊό) και αισθάνθηκε ότι κάτι δεν πάει καλά με την υγεία του. Στη συνέχεια, υπεβλήθη σε διαγνωστικό τεστ για τον κορονοϊό το οποίο βγήκε θετικό.

Ο Χρήστος Βλαχογιάννης μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας όπου διασωληνώθηκε και νοσηλεύτηκε για πολλές ημέρες στην εντατική. Ο πρώην δήμαρχος Πάρου δεν άντεξε και τα ξημερώματα της Κυριακής, νικήθηκε από τον covid-19.

Ποιος ήταν ο Χρήστος Βλαχογιάννης

Ο Χρήστος Βλαχογιάννης ήταν πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λάρισας και υπηρέτησε ως δάσκαλος σε σχολεία της Πάρου από το 1978.

Διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Δασκάλων / Νηπιαγωγών Πάρου – Αντιπάρου. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά κοινοτικός σύμβουλος το 1990 στην πρώην Κοινότητα Μάρπησσας, αντιπρόεδρος της Κοινότητας μέχρι το 1998.

Εκλέχθηκε στις εκλογές του 2002 Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Πάρου, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου από το 2003 έως τον Αύγουστο του 2007.

Μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου του 2014 διετέλεσε Δήμαρχος Πάρου.

Πηγή: naxostimes.gr