Πέταξαν βουλευτές στα σκουπίδια! (βίντεο)

6 Οκτωβρίου, 2014 12:14 ΜΜ
More videos

Καθώς η Ουκρανία προετοιμάζεται για τις κοινοβουλευτικές εκλογές στο τέλος του μήνα -με τις ανατολικές περιοχές να σπαράσσονται από εμφύλια πόλεμο- μια νέα μόδα εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα: το «trash bucket challenge».

Ακτιβιστές, πολλοί από την ακροδεξιά, ρίχνουν τους πολιτικούς που θεωρούν διεφθαρμένους σε κάδους απορριμμάτων, σύμφωνα με το BBC.

Αν και ακούγεται τουλάχιστον αστείο, κάποιες φορές η «πρόκληση των σκουπιδιών» μπορεί να γίνει πολύ άγρια.

Τουλάχιστον 8 πολιτικοί σε όλη τη χώρα έχουν πέσει θύματα του «trash bucket challenge», κάποια από αυτά ήταν αρκετά βίαια περιστατικά.

Στα μέσα Σεπτεμβρίου, ο Βιτάλι Ζουράφσκι, βουλευτής του Κόμματος των Περιφερειών, λιντσαρίστηκε από έξαλλους πολίτες που  τον άρπαξαν και τον πέταξαν σε ένα κάδο απορριμάτων.

Μάλιστα δεν τον άφηναν να βγει από αυτόν, ενώ κάποιοι πετούσαν και σκουπίδια, ακόμα και ένα παλιό λάστιχο αυτοκινήτου.

Φαίνεται ότι ο συγκεκριμένος βουλευτής «είχε μπει στο μάτι» των Ουκρανών καθώς υπήρξε πρώην υπουργός στην κυβέρνηση Γιανουκόβιτς, είχε συγγράψει τον Ιανουάριο νομοσχέδιο που εισήγαγε αυστηρούς περιορισμούς στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Οι επικριτές του φαινομένου μιλούν για «ψυχολογία του όχλου» και αναρωτιούνται τι μπορεί αν σημαίνουν αυτά τα φαινόμενα για το μελλοντικό «κράτος δικαίου» στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε μας στο facebook: