Πες μου πως φιλάς το σύντροφό σου, να σου πω για τη σχέση σου…

17 Νοεμβρίου, 2015 6:54 ΜΜ
More videos

Ο καθένας μας έχει τον δικό του τρόπο να δείχνει την αγάπη και την στοργή του. Για κάποιους η ένδειξη αγάπης μπορεί να είναι μια αγκαλιά, για άλλους ένα χάδι και για κάποιους άλλους ένα φιλί.

Η Sheril Kirshenbaum, συγγραφέας του βιβλίου “Η επιστήμη του φιλιού:Τι αποκαλύπτουν τα χείλη μας για εμάς”, υποστηρίζει, ότι το φιλί είναι πολύ σημαντικό στους μακροπρόθεσμους δεσμούς. Βοηθάει να διατηρηθεί η σχέση.”

Το φιλί είναι αναπόσπαστο κομμάτι της σχέσης και αναγκαίο κομμάτι της σωματικής επαφής, δίνοντας την συνολική την συνολική αίσθηση της σχέσης. Κάθε διαφορετικό είδος φιλιού αποκαλύπτει πολλές πληροφορίες για το ζευγάρι.

Ο παρακάτω κατάλογος με τα διαφορετικά είδη φιλιών είναι απόλυτα διαφωτιστικός. Θα ανακαλύψετε πολλά για τις τωρινές και τις παρελθοντικές σας σχέσεις, εξετάζοντας το είδος του φιλιού που δίνατε.

 • Το φιλί σε ένα μόνο χείλος.

11

Το single lip kiss είναι η πραγματική αγάπη. Αντί για ένα επιθετικό φιλί, κάθε άτομο επικεντρώνεται φιλώντας ένα από τα χείλη του συντρόφου του. «Αυτό το φιλί είναι απολύτως μια κοινή εμπειρία. Υπάρχει ένα δούναι και λαβείν, που υποδηλώνει την βαθύτερη αγάπη του ενός για τον άλλον», τονίζει ο Μπέρναρτ Μετλίζερ.

 • Το φιλί στο μάγουλο.

12

Το φιλί στο μάγουλο δείχνει ότι κάποιος μας αρέσει. Σχετίζεται με την φιλία και την αγάπη. Αυτός που κάνει την κίνηση έχει ρομαντικά αισθήματα για τον άλλον. Πρόκειται για αληθινή αγάπη και μεταφορά του μηνύματος «εγώ σε αγαπώ».

Σε μια μακροχρόνια σχέση το φιλί στο μάγουλο μπορεί να είναι ένδειξη, ότι στην σχέση υποβόσκουν ακόμη τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της φιλίας.

 • Το φιλί με κλειστό στόμα.

10

Το φιλί με κλειστό στόμα υποδεικνύει, ότι δεν αισθάνεστε ακόμα 100% άνετα με τον σύντροφό σας. Ο κάθε σύντροφος κρατάει το στόμα του ερμητικά κλειστό, αποτρέποντας έτσι να ενωθούν η μια γλώσσα με την άλλη.

Αυτό το φιλί συνήθως υπάρχει, όταν στην αρχή μιας καινούργιας σχέσης. Ο Charles Dickens συμβουλεύει, “Μην κλείνετε ποτέ τα χείλη σας σε κάποιον, που έχετε ήδη ανοίξει την καρδιά σας.”

Σε μια μακροπρόθεσμη σχέση αυτό το είδους φιλιού σημαίνει, ότι έχετε υψώσει συναισθηματικά τείχη ανάμεσα σας και πρέπει να βελτιώσετε την επικοινωνία σας.

 • Το Γαλλικό φιλί.

1

Σε αυτό το είδος φιλιού όλα σχετίζονται με την επιθυμία του κάθε προσώπου να μάθει όσο περισσότερα μπορεί για το άλλο πρόσωπο, χρησιμοποιώντας τη γλώσσα του για να εξερευνήσει τις εσωτερικές διεργασίες του άλλου. Όλα στρέφονται  γύρω από την εξερεύνηση τόσο μεταφορικά όσο και κυριολεκτικά.

Η Ingrid Bergman είχε πει: “Το φιλί είναι το κόλπο της φύσης να σταματήσει την συζήτηση, όταν τα λόγια είναι πλέον περιττά.”

 • Το φιλί Spiderman.

2

Το συγκεκριμένο φιλί σχετίζεται άμεσα με τον αυθορμητισμό. Είναι εμπνευσμένο από την διάσημη ταινία του Spiderman και φυσικά για εμάς τους κανονικούς ανθρώπους, που δεν είμαστε υπερήρωες, αυτό το συμβαίνει, όταν ο σύντροφός μας είναι καθισμένος ή ξαπλωμένος.

Είτε πρόκειται για μακροχρόνια σχέση είτε για καινούργια , δείχνει, ότι υπάρχει ακόμα το στοιχείο της έκπληξης και ότι γίνονται προσπάθειες για να μην βαλτώσει η σχέση και να ανανεώνεται συνεχώς.

 • Το φιλί με δαγκώματα.

13

Αυτό το φιλί αποτυπώνει μια νευρικότητα. Είναι ένα πάθος που εκφράζεται καλύτερα σωματικά. Είναι πιθανό να έχετε μια υγιή σεξουαλική ζωή.

Κατά καιρούς σας αρέσει να γίνεστε λίγο πιο επιθετικοί με τον σύντροφό σας, καθώς αυτός είναι ο τρόπος σας να “ανάψετε τα αίματα” στην σχέση σας.

 • Το ευγενικό φιλί.

8

Το ευγενικό φιλί ταιριάζει με την λέξη αναμονή. Χωρίς πίεση, ο ένας δίνει στον άλλον ένα απαλό και στοργικό φιλί στα χείλη. Η συγγραφέας Sheril Kirshenbaum εξηγεί: “Ένα απαλό φιλί διεγείρει ένα μεγάλο μέρος του εγκεφάλου, μια περιοχή ακόμα πιο διευρυμένη από αυτή που θα ενεργοποιούνταν από τη σεξουαλική διέγερση.”

Μοιάζει με το ευγενικό φιλί. Δείχνει βαθύ επίπεδο άνεσης με το άλλο πρόσωπο.

 • Το φιλί στο μέτωπο.

6

Το φιλί στο μέτωπο σχετίζεται με την προστασία και την αίσθηση της ασφάλειας. Όταν δίνουμε ένα φιλί στο μέτωπο σε κάποιον που κοιμάται, του δείχνουμε με αυτόν τον τρόπο, ότι δεν χρειάζεται να ανησυχεί, γιατί είμαστε εκεί για τον φυλάμε και να τον προστατεύουμε.

Η σχέση βασίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη και την πεποίθηση, ότι ο ένας προστατεύει τον άλλον και φυλάει τα χνώτα του.

 • Το άγαρμπο φιλί.

9

Αυτό το είδος φιλιού συνδέεται κατά κύριο λόγο με την έντονη σεξουαλική επιθυμία.

Η συγγραφέας Sheril Kirshenbaum αναφέρει, “Συνήθως, οι άντρες προτιμούν περισσότερο τα υγρά, άγαρμπα φιλιά με ανοιχτό στόμα. Αυτό, όμως, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει, ότι και οι γυναίκες δεν τα απολαμβάνουν εξίσου.”

Η σωματική επαφή κυριαρχεί και συνήθως η κατάληξη αυτού του φιλιού είναι στην κρεβατοκάμαρα.

 • Το πεταχτό φιλί.

3

Με το πεταχτό φιλί τεστάρουμε την κατάσταση, για να δούμε πως θα κινηθούμε στην πορεία.

Η Sheril Kirshenbaum αναφέρει, ότι το φιλί είναι ο πιο ασφαλής τρόπος να καταλάβουμε αν θέλουμε να εμπλακούμε σε μια σχέση με το συγκεκριμένο άτομο ή όχι. Με αυτόν τον τρόπο θέλουμε να ελέγξουμε αν υπάρχει σπίθα ανάμεσα στο ζευγάρι ή όχι.

Σε μακροπρόθεσμες σχέσεις συνήθως το δίνουν ο ένας σύντροφος στον άλλον, για να πουν ο ένας στον άλλον “Γεια”.

 • Το φιλί πεταλούδα.

7

Το φιλί πεταλούδα δεν περιλαμβάνει καθόλου τα χείλη. Οι δύο σύντροφοι έρχονται όσο πιο κοντά μπορούν και κοιτάζονται επίμονα στα μάτια.

Αυτό το είδος συναντάται περισσότερο στις πρώτες νεανικές αγάπες και πιο σπάνια σε μακροχρόνιες και ώριμες σχέσεις. Δείχνει τον ενθουσιασμό για τον καινούργιο άνθρωπο που γνωρίσαμε και την επιθυμία να μάθουμε πολλές πληροφορίες γι’ αυτόν.

Ακολουθήστε μας στο facebook: