Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024
ΕλλάδαΠεριφέρεια Αττικής: Υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης

Περιφέρεια Αττικής: Υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης

Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης που βρέθηκε και χθες στην επικαιρότητα λόγω του, εκτός ορίων, καυγά με τον Άδωνι Γεωργιάδη, θα είναι, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr, υποψήφιος του κόμματος στην Περιφέρεια Αττικής.

Η υποψηφιότητα του κ. Πολάκη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες «κλείδωσε» σε πρόσφατη συνάντησή του με τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, καθώς φαίνεται ότι βολεύει και τους δύο:

-Τον κ. Τσίπρα γιατί, μετά τον θρίαμβο Δούρου το 2014 και τον καταποντισμό της το 2019, βρίσκει έναν, κατά τα φαινόμενα, ισχυρό υποψήφιο του κόμματος του, στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, όπου, μάλιστα, είναι γνωστό ότι ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης δεν θέλει σε καμία περίπτωση να είναι ξανά υποψήφιος ο Γ. Πατούλης. Κάτι που σημαίνει ότι, με τα σημερινά δεδομένα, και εφόσον, τελικώς, επιμείνουν και οι δύο πλευρές, η ΝΔ θα κατέβει διασπασμένη στις εκλογές του 2023. Επιπλέον, με την επιστροφή Πολάκη στην Αυτοδιοίκηση, μετά την θητεία του (2011 -2015) στο δήμο Σφακίων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διευκολύνει, έστω και σε δεύτερη φάση, την επιστροφή του «χαμηλών τόνων, που δεν δημιουργεί προβλήματα, όπως ο Πολάκης», κατά την έκφραση στελέχους της Κουμουνδούρου, Γιώργου Σταθάκη στη Βουλή. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σταθάκης στις εκλογές του 2019 είχε μείνει εκτός Βουλής, καθώς κατέλαβε τη δεύτερη θέση με μόλις 11.650, έναντι 15.443 του Π. Πολάκη, σενάριο που είναι βέβαιο ότι θα επαναληφθεί και στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, οι οποίες, σε κάθε περίπτωση, θα διεξαχθούν πριν τις Αυτοδιοικητικές. Τέλος, ο κ. Τσίπρας, στέλνοντας τον πολυπράγμονα βουλευτή του στην Αυτοδιοίκηση, γλιτώνει από ένα τεράστιο πονοκέφαλο. Ειδικά αν ο κ. Πολάκης καταφέρει να εκλεγεί μεταφέρει τον πονοκέφαλο στη ΝΔ και τον Κυρ. Μητσοτάκη που, σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, θα είναι και πάλι πρωθυπουργός, ακόμη και με τη σύμπραξη Βελόπουλου: «Μπορείτε να φανταστείτε τον Πολάκη ‘μικρό πρωθυπουργό’, απέναντι στον Μητσοτάκη πρωθυπουργό. Ούτε ψύλλος στον κόρφο του», σχολιάζει το ίδιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

-Τον κ. Πολάκη γιατί τρέφει τις φιλοδοξίες του να εξαργυρώσει την μεγάλη του δημοφιλία (σ.σ. είτε θετική είτε αρνητική), εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ και από ένας βουλευτής επαρχίας να γίνει «κεντρικός παίχτης» και σε θεσμικό επίπεδο: Αν εκλεγεί, θα μιλάμε για την μεγαλύτερη επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ στην Αυτοδιοίκηση από την εκλογή Δούρου το 2014, θέτοντας εαυτόν ως «νο 2» του κόμματος, όπως είχε κάνει η τότε περιφερειάρχης που στη συνέχεια «κάηκε» στις φωτιές στο Μάτι και όχι μόνο. Ακόμη, όμως κι δεν εκλεγεί, μέσω της Περιφέρειας Αττικής, ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή του στη Βουλή, αυτή τη φορά, σε κάποια από τις εκλογικές περιφέρειες του μεγαλύτερου νομού της χώρας. Σε κάθε περίπτωση, είναι γνωστό ότι ο κ. Πολάκης αφενός είναι ιδιαίτερα φιλόδοξος και αφετέρου του αρέσουν οι μεγάλες προκλήσεις. Και τι μεγαλύτερη πρόκληση από την μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας και, μάλιστα, απέναντι, κατά πάσα πιθανότητα, στον «αγαπημένο» του Γ. Πατούλη, στον οποίο δεν χάνει ευκαιρία να επιτίθεται με σφοδρότητα.

Τα πιο σημαντικά