Περήφανος ο Μητσοτάκης: «Είμαστε η κυβέρνηση της προόδου»

19 Ιουλίου, 2022 7:20 ΜΜ
More videos

Απολογισμό της κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης έκανε από τη Βουλή και την ομιλία του επί του νομοσχεδίου για την ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή έκανε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καταλήγοντας με το ότι η κυβέρνηση αποδεικνύει στην πράξη ότι είναι η κυβέρνηση της προόδου.

 “Με ορίζοντα όσα πρέπει να γίνουν σας διαβεβαιώ ότι θα μείνουμε στον δρόμο των τολμηρών αλλαγών. Ζητώ από την αξιωματική αντιπολίτευση να επαναξιολογήσει τη στάση του και να μετατρέψει το “παρών” σε ΝΑΙ.  Μπορούμε σε αυτά τα ελάχιστα να συμφωνήσουμε και να μην αποτελούν όλα πεδίο σκληρής κομματικής αντιπαράθεσης. Έχετε την ευκαιρία σήμερα να κάνετε ένα μικρό βήμα και να υπερβείτε το κλίμα της τοξικότητας .Έχουμε ανάγκη από σταθερότητα . Δεν έχουμε ανάγκη από χυδαιότητα.  Σε όλα αυτά κρινόμαστε καθημερινά.  Ας διαφυλάξουμε την πολιτική αντιπαράθεση πριν καταλήξει σε μακελειό χυδαιότητας. Διαφορετικά η δημοκρατία θα εξοστρακίσει στο περιθώριο αυτούς που στην πράξη την υπονομεύουν” είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Στο τέλος της ομιλίας του ο  πρωθυπουργός απευθύνθηκε στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ και σε προσωπικό τόνο προς τον πρώην Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό εξέφρασε τη λύπη του για το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ περιορίζεται στο “παρών” επί της αρχής στο νομοσχέδιο για την ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. “Με αυτό το νομοσχέδιο δοκιμάζεται η προοδευτική κατεύθυνση κάθε πολιτικής δύναμης ” είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε εκτενή αναφορά στις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή κάνοντας λόγο για αναχρονιστικό πλαίσιο που ίσχυε μέχρι σήμερα. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε όμως και στις ρυθμίσεις που απαγορεύουν αναίτιες επεμβάσεις σε ιντερσεξ άτομα. “Κύριε Υπουργέ άκουσα στην επιτροπή τις τοποθετήσεις των αρμοδίων φορέων. Λυπήθηκα για δράματα του παρελθόντος μέσα στην κοινωνία μας. Κατάλαβα πόσο σημαντικές είναι για τους συμπολίτες μας αυτές οι ρυθμίσεις. Ήρθε ο καιρός να κοιτάξουμε αλήθειες που διαμορφώνονται στην κοινωνία μας. Η φροντίδα για τους λίγους αναβαθμίζει τους πολλούς.

Πρόκειται για αλλαγές με βαθύ αποτύπωμα . Προσθέτουμε έναν ακόμα κρίκο σε αυτή τη μεγάλη αλυσίδα ισότητας και ισονομίας αποδεικνύοντας ότι το ενδιαφέρον μας για τον πολίτη δεν περιορίζεται σε συγκεκριμένα νομοσχέδια” είπε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από την ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης κάθισε στα έδρανα των βουλευτών και συνομίλησε με γυναίκες βουλευτές της Ν.Δ.