Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024
Ελλάδα«Περίεργο» πλάσμα εντοπίσθηκε σε κεντρικό δρόμο του Λονδίνου – «Ζούμε στο Black...

«Περίεργο» πλάσμα εντοπίσθηκε σε κεντρικό δρόμο του Λονδίνου – «Ζούμε στο Black Mirror»

Άναυδοι έμειναν οι κάτοικοι του Λονδίνου μόλις εντόπισαν ένα περίεργο πλάσμα να περιπλανάται σε κεντρικό δρόμο της περιοχής.

Σε μια σκηνή βγαλμένη από ιστορία επιστημονικής φαντασίας, ένα «ζώο» με φουτουριστική εμφάνιση άφησε άναυδους τους Λονδρέζους καθώς διέσχιζε το δρόμο στο Oxford Circus. Το περιστατικό, το οποίο καταγράφηκε σε βίντεο και δημοσιεύτηκε στο Reddit, παρουσίασε ένα ρομποτικό σκυλί να κάνει ελιγμούς στην πολυσύχναστη διασταύρωση, προκαλώντας έκπληξη στους εργαζόμενους και μια θύελλα διαδικτυακών εικασιών.

Το βίντεο δείχνει το μηχανικό σκυλί, εξοπλισμένο με οθόνη στην πλάτη του, να διασχίζει επιδέξια το δρόμο πριν εξαφανιστεί πίσω από ένα λεωφορείο.Αμέσως έγιναν αρκετές αναφορές στην επιτυχημένη σειρά του Netflix, Black Mirror.

Δείτε το βίντεο:

Ένας χρήστης σχολίασε: «Μοιάζει με έναν από τους φτηνούς κινεζικούς κλώνους του Boston Dynamics Spot». Ένας άλλος πρόσθεσε: «Βασικά είναι απλά ένα drone με πόδια». Ένας τρίτος, με μια υποψία ανησυχίας, ρώτησε: «Αυτό δεν είναι ένα από αυτά τα σκυλιά με τα φλογοβόλα, έτσι δεν είναι;».

Η αναφορά στο Black Mirror είναι ιδιαίτερα εύστοχη. Η τηλεοπτική σειρά, που δημιουργήθηκε από τον Charlie Brooker, εξερευνά τη σκοτεινή πλευρά των τεχνολογικών εξελίξεων και τις πιθανές συνέπειές τους αν πέσουν σε λάθος χέρια. Από το 2011 που έκανε το ντεμπούτο του, το Black Mirror έχει γοητεύσει το κοινό με τις προκλητικές και συχνά ανησυχητικές απεικονίσεις μελλοντικών τεχνολογικών σεναρίων.

Ο εντοπισμός του σκύλου-ρομπότ στο Oxford Circus είναι μια έντονη υπενθύμιση του πόσο κοντά πλησιάζει η πραγματικότητα στα κερδοσκοπικά μέλλοντα που περιγράφονται σε σειρές όπως το Black Mirror.

Τα πιο σημαντικά