Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024
διάφοραΠέρασε ένα χρόνο παίρνοντας συνεντεύξεις σε ζευγάρια και ανακάλυψε πως παραμένουν ερωτευμένα.

Πέρασε ένα χρόνο παίρνοντας συνεντεύξεις σε ζευγάρια και ανακάλυψε πως παραμένουν ερωτευμένα.

Ο Nate Bagley, ιδρυτής του The Loveumentary, παραιτήθηκε από τη δουλειά του και πέρασε ένα χρόνο ταξιδεύοντας στην χώρα του παίρνοντας συνεντεύξεις σε περισσότερα από 100 ζευγάρια.

Ο Nate λέει πως κουράστηκε να ακούει ιστορίες διαζυγίου, απιστίας, σκανδάλων και να βλέπει μη ρεαλιστικές προσδοκίες από εκπομπές και ταινίες όπως τα: The Bachelor και οι παραγωγές της Disney. Πήρε συνεντεύξεις από πλούσια και φτωχά ζευγάρια, ομοφυλόφιλους, ετεροφυλόφιλους, θρήσκα και άθεα ζευγάρια, ζευγάρια που ήταν μαζί για μικρό χρονικό διάστημα και ζευγάρια που ήταν μαζί για περισσότερο από 70 χρόνια όπως επίσης μίλησε ακόμη με ζευγάρια σε προσυμφωνημένους γάμους και με πολυγαμικά ζευγάρια.

Παρακάτω θα διαβάσετε αυτά που ανακάλυψε..

lifebuzz-84e7ac66245e8870afdaffd69c300443-limit_2000

Αγάπη για τον εαυτό σου. Τα πιο ευτυχισμένα ζευγάρια πάντα αποτελούνταν από δύο (μερικές φορές και περισσότερα) συναισθηματικά υγιή και ανεξάρτητα χαρούμενα άτομα. Αυτοί οι άνθρωποι εξασκήθηκαν στην αγάπη για τον εαυτό τους. Αντιμετώπιζαν τον εαυτό τους με τον ίδιο τρόπο φροντίδας που αντιμετώπιζαν και τον/την σύντροφό τους… ή τουλάχιστον το προσπάθησαν.

Οι συναισθηματικά υγιής άνθρωποι ξέρουν πώς να συγχωρούν, είναι ικανοί να αναγνωρίσουν το μερίδιο ευθύνης τους σε κάθε ασυμφωνία ή διαμάχη και αναλαμβάνουν την ευθύνη για αυτό. Έχουν αρκετή επίγνωση ώστε να είναι διεκδικητικοί, να τραβήξουν το βάρος τους και να δώσουν αγάπη όταν είναι πολύ δύσκολο.

Δέσμευση. Μετά από την συναισθηματική υγεία, έρχεται το αδιαμφισβήτητο επίπεδο δέσμευσης. Τα πιο ευτυχισμένα ζευγάρια ήξεραν πως αν μια άσχημη κατάσταση γινόταν πραγματικότητα, το άλλο τους μισό δεν θα προχωρούσε χωρίς αυτούς. Ήξεραν πως ακόμη κι αν τα πράγματα γινόντουσαν σκληρά ή όχι και τόσο, θα ήταν καλύτερα αν είναι μαζί. Το άθροισμα των μερών είναι καλύτερο από το ολόκληρο. (Θέλει να δηλώσει πως δύο άνθρωποι είναι καλύτεροι από ένα άτομο.)

Εμπιστοσύνη: Τα ευτυχισμένα ζευγάρια εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον και έχουν κερδίσει αυτή την αλληλοεμπιστοσύνη. Δεν ανησυχούν πως το άλλο πρόσωπο προσπαθεί να τους υπονομεύσει ή να τους σαμποτάρει, επειδή έχουν αποδείξει ξανά και ξανά πως είναι οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές τους. Αυτή η εμπιστοσύνη χτίζεται μέσα από πράξεις και όχι λέξεις. Είναι η καθημερινή πίστη, προσφορά, συναισθηματική ασφάλεια και αξιοπιστία.

Εδραιώστε αυτή τη βάση και είστε σε καλό δρόμο.

Αποβλεπτικότητα: Αυτό είναι το κερασάκι στην τούρτα. Υπάρχει μια διαφορά μεταξύ του ζευγαριού που οδηγά μέσα στην καταιγίδα και του ζευγαριού που βάζει στην άκρη το αυτοκίνητό του για να αποφύγει τη βροχή (Ναι, αυτό είναι πραγματικότητα). Υπάρχει διαφορά μεταξύ του ζευγαριού που φιλιέται για 10 δευτερόλεπτα ή παραπάνω όταν λένε αντίο μεταξύ τους και εκείνου που απλά δίνει ένα πεταχτό φιλί ή και καθόλου. Υπάρχει διαφορά μεταξύ των ζευγαριών που ενθαρρύνει ο ένας τον άλλο να κυνηγήσει τους προσωπικούς του στόχους με κόστος την δική τους δυσφορία ή ενόχληση… ακόμη κι αν αυτό σημαίνει πως θα πρέπει ο σύντροφός τους να φιλήσει σκηνοθετημένα μια άλλη γυναίκα.

Τα ζευγάρια που προσπαθούν σε καθημερινή βάση να βιώσουν μια πιο ουσιαστική σύνδεση ή να δημιουργήσουν μια αστεία ανάμνηση είναι εκείνα που γκρέμισαν την αντίληψη για το τι είναι δυνατό σε μια σχέση αγάπης.

Όμοιες ή διαφορετικές προσωπικότητες. Πραγματικά ήταν 50/50. Μερικοί άνθρωποι ορίστηκαν πως τα αντίθετα έλκονται και πραγματικά χρειάστηκαν ίδια ενδιαφέροντα και προσωπικότητες. Άλλοι ήταν πεπεισμένοι πως η ομοιότητα είναι σημαντική για να είσαι με κάποιον και αυτό χρειάζεσαι για να ισορροπήσει ο ένας στον άλλον.

Νομίζω πως αυτό που ήταν σημαντικότερο δεν ήταν πως οι άνθρωποι πρέπει να έχουν κοινά επιφανειακά πράγματα αλλά έπρεπε να έχουν τις ίδιες αξίες και παρόμοιους στόχους (Δηλαδή κάποιος που είναι αφιερωμένος στην προσωπική του ανάπτυξη σπανίως βρέθηκε με κάποιον που ήταν χαρούμενος να με όσα είχε, κάποιος που δεν ήθελε παιδιά δεν ήταν ποτέ με κάποιον που ήθελε.)

Ζήλια. Η ζήλια είναι ο καρκίνος της αγάπης.

Η ζήλεια κατατρώει την εμπιστοσύνη σε μια σχέση. Τα αισθήματα ζήλειας προέρχονται από τη δυσπιστία και στηρίζονται στις εικασίες. Το εσωτερικό τρελό μας πρόσωπο ξεκινά να βλέπει μικρά πράγματα και τα περιπλέκει σε μια εξωφρενικά ανατριχιαστική πλοκή υποθέσεων.

Να είστε ειλικρινείς: ο τρελός εαυτός δεν είναι ποτέ ακριβής σε αυτά που υποθέτουμε και τυπικά τα συμπεράσματα στα οποία φτάνει κανείς όταν ζηλεύει προκαλούν μόνο ζημιά στις σχέσεις.

Ο καλύτερος τρόπος να καταπολεμήσει κανείς τη ζήλεια είναι να προσεγγίσει τα πάντα από ένα μέρος της αγάπης. Υπενθυμίστε στον εαυτό σας την εμπιστοσύνη και την αγάπη που έχετε δημιουργήσει σε βάθος χρόνου με τον/την σύντροφό σας. Στηριχτείτε πάνω σε εκείνη την εμπιστοσύνη. Αν χρειάζεστε επιπλέον βοήθεια για να φτάσετε σε αυτό το σημείο, γράψτε ένα σημείωμα αγάπης, κάντε μια κίνηση προσφοράς και ότι κι αν κάνετε, να πηγάζει από την καρδιά σας.

Όσο περισσότερη αγάπη δίνεις, τόση παίρνεις πίσω. Η αγάπη δεν έχει όρια ή περιορισμούς. Και αν περνάτε το χρόνο και την ενέργειά σας αγαπώντας, δεν υπάρχει χρόνος για ανησυχίες, διάβρωση, ανασφάλεια ή ζήλεια.

Μην πάρετε τα προβλήματα μακριά από τη σχέση σας. Επεξεργαστείτε τα προβλήματά σας όταν αυτά υπάρχουν στην σχέση σας. Όταν μεταφέρετε τα προβλήματά σας στην οικογένεια ή τους φίλους σας, ξεκινούν την κριτική για τον σύντροφό σας ενώ βλέπουν μόνο τη μια πλευρά της ιστορίας.

Ο πιο γρήγορος τρόπος να κάνετε κάποιον να αντιπαθήσει το άλλο σας μισό, είναι να παραπονεθείτε για εκείνον/ εκείνη.

Αντιμετωπίστε τα. Να είστε ώριμοι. Μιλήστε για αυτά. Προσπαθήστε μαζί να βρείτε μια λύση. Δώστε ο ένας στον άλλον μια αγκαλιά και ένα φιλί. Πείτε: «Σε αγαπάω». Μετά κλείστε την πόρτα στο πρόβλημα.

Η καλύτερη συμβουλή: Μια γυναίκα στην Georgia μου έδωσε μερικές απίθανες συμβουλές. Αυτή και ο άνδρας της είναι παντρεμένοι για περισσότερο από 60 χρόνια και αφού την ρώτησα ποια είναι η καλύτερη συμβουλή σχέσης, σταμάτησε και μου είπε:

«Μην φοβάσαι να είσαι εκείνος που αγαπάει περισσότερο.»

Τα πιο σημαντικά