5 βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων για παιδιά.

2 Μαΐου, 2016 8:58 ΜΜ
More videos

Μην αφήνετε τα παιδιά να βλέπουν ό,τι κι ό,τι στην τηλεόραση. Δείτε μαζί ένα υπέροχο και γεμάτο μαθήματα για τη ζωή animation!

Τώρα που τα σχολεία είναι κλειστά, τα παιδιά κάθονται περισσότερες ώρες μπροστά στην τηλεόραση και τον υπολογιστή, βλέποντας ίσως πράγματα που δεν έχουν να τους προσφέρουν τίποτα. Αξιοποιήστε τον χρόνο και δώστε τους και μια άλλη εναλλακτική προτείνοντας τους να δείτε μαζί ένα από τα παρακάτω μικρού μήκους animation. Θα γελάσετε, θα προβληματιστείτε, θα σας δοθεί η ευκαιρία να συζητήσετε και, το σημαντικότερο, θα έρθετε πιο κοντά.

La luna, 2011 

3008771_orig

Πρόκειται για την ιστορία ενός αγοριού που μεγαλώνει υπό παράξενες συνθήκες. Απόψε, για πρώτη φορά, ο μπαμπάς και ο παππούς του τον παίρνουν μαζί τους στη δουλειά. Μπαίνουν σε μια παλιά βάρκα, ξανοίγονται στη θάλασσα και περιμένουν. Θα ακολουθήσει τα χνάρια του μπαμπά ή του παππού; Θα μπορέσει να βρει το δικό του δρόμο, ανάμεσα στις αντίθετες απόψεις και τις παραδόσεις χρόνων;

Μια απλή, γλυκιά, ονειρική ιστορία, η οποία απευθύνεται στο παιδί που κρύβουμε μέσα μας, με εντυπωσιακά, πανέμορφα γραφικά και μια μαγευτική μελωδία να συνθέτουν μία από τις πιο αγαπημένες ταινίες μικρού μήκους μικρών και μεγάλων!

Για παιδιά από 2 ετών και πάνω

 

Διάρκεια: 7 λεπτά

Tα φανταστικά ιπτάμενα βιβλία του κου Μόρις Λέσμορ, 2011

__ __________ ________ ______ ___ ___ _____ ______ (2011)

Όταν ένας τυφώνας καταστρέφει την πόλη του, ένας νεαρός άνδρας περιπλανιέται σε μια μυστηριώδη βιβλιοθήκη όπου τα βιβλία κυριολεκτικά ζωντανεύουν!

Για παιδιά από 4 ετών και πάνω

Διάρκεια: 15 λεπτά

Kατά Τόπους Νεφελώδης, 2009

tsix4gtq4lx28I8vTuCH2BAy0A

Όλοι γνωρίζουν πως τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός. Όμως αναρωτηθήκατε ποτέ από πού τα παίρνουν τα μωρά οι πελαργοί; Η απάντηση βρίσκεται ψηλά, στη στρατόσφαιρα. Εκεί όπου θα γνωρίσουμε μια αξιαγάπητη ομάδα που αναλαμβάνει πιο δύσκολες περιπτώσεις. Μια όμορφη και συναισθηματική ταινία που αξίζει να δείτε μαζί με τα παιδιά.

Για παιδιά από 6 ετών και πάνω.

Διάρκεια: 6 λεπτά

Lava, 2014 –  «Λάβα»

Λάβα 2014

Σε ένα τροπικό νησί του Ειρηνικού, ένα μοναχικό ηφαίστειο βλέπει τα πλάσματα της φύσης να βρίσκουν το ταίρι τους και εύχεται να βρει και αυτό το δικό του. Κάθε μέρα, για εκατομμύρια χρόνια, τραγουδά ένα τραγούδι αγάπης στον ωκεανό ενώ σταδιακά βυθίζεται μέσα στο νερό, χωρίς να συνειδητοποιεί πως κάποιος έχει ακούσει το τραγούδι του…

Μια πανέμορφη, συγκινητική ιστορία αγάπης από τα στούντιο της Pixar, η οποία διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια εκατομμυρίων ετών και είναι εμπνευσμένη από την ομορφιά των τροπικών νησιών και τη γοητεία των ηφαιστείων των ωκεανών.

Για παιδιά από 2 ετών και πάνω

Διάρκεια: 7 λεπτά

Mέρα και Νύχτα, 2010

dayandnight

Όταν η Μέρα συναντά τη Νύχτα οι ζωές τους αλλάζουν για πάντα. Η Μέρα & Νύχτα αποτελεί μια έξυπνη άσκηση στις αντιθέσεις με το φωτεινό και το σκοτεινό, το νέο και το παλιό, τον σχεδιασμό σε 2 διαστάσεις και σε τρεις, με όλα αυτά να μας οδηγούν στο να δούμε τις προκαταλήψεις και τον φόβο για το άγνωστο και το διαφορετικό με μια νέα ματιά. Η ταινία διδάσκει ένα σύντομο μάθημα στα παιδιά αλλά και στους ενήλικες σχετικά με το πώς μπορούμε να αποδεχτούμε και να μάθουμε να αγαπάμε ο ένας τον άλλον και να αγκαλιάσουμε το νέο και το μοναδικό.

Για παιδιά από 6 ετών και πάνω.

Διάρκεια: 6 λεπτά

Πηγή: paidikaicinema.blogspot.gr