Πέντε Ελληνόπουλα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό «F1 in schools»

25 Οκτωβρίου, 2014 10:56 ΠΜ
More videos

Η ελληνική Sapphire Team θα επιχειρήσει την παγκόσμια πρωτιά στο Αμπού Ντάμπι στα πλαίσια του F1 schools.

Το F1 in schools αποτελεί ένα παγκόσμιο πρόζεκτ που δίνει τη δυνατότητα σε μαθητικές ομάδες 3-6 ατόμων να κατασκευάσουν τα δικά τους, μίνι αυτοκίνητα Φόρμουλα 1, από ξύλο.

Η κίνηση των μονοθεσίων πραγματοποιείται μέσω μιας φιάλης συμπιεσμένου αέρα. Αυτή η πρωτοβουλία εντείνει την ανάπτυξη δεξιοτήτων, σε τομείς όπως τα μαθηματικά, η μηχανική, το μαρκετινγκ και το Project management.

Σε αυτό το διαγωνισμό, συμμετέχει η Sapphire Team, ομάδα που ίδρύθηκε πριν από ένα χρόνο, από πέντε μαθητές, Γ» Λυκείου, της Ιταλικής Σχολής Αθηνών. Μπορεί να κατέλαβαν την τρίτη θέση στην ημιτελική φάση, όμως πριν τον ελληνικό τελικό, έβαλαν το μονοθέσιό τους στα πιτς, του έκαναν τις απαραίτητες μετατροπές και κατάφεραν να κατακτήσουν την πρωτιά, ανάμεσα στις 18 διαγωνιζόμενες ομάδες, με 842 πόντους σε όριο 1000. Πέραν αυτού, οι Έλληνες πρωταθλητές, κέρδισαν και τα βραβεία «Έρευνας και ανάπτυξης», Πρωτοεμφανιζόμενης ομάδας» και «Pressure Challenge».

Αυτή η πρωτιά, τους δίνει τη δυνατότητα να μεταβούν, το Νοέμβρη, στις εγκαταστάσεις της F1 στο Αμπού Ντάμπι, για να διαγωνιστούν στον παγκόσμιο τελικό, που θα φιλοξενήσει μαθητές από όλο τον κόσμο, ελπίζοντας να δουν πρώτοι την καρό σημαία του τερματισμού.

protothema.gr