Πέδρο Σάντσεθ: Εκτοπίζει τον Παπανδρέου από την Προεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς

5 Αυγούστου, 2022 1:11 ΠΜ
More videos

Έπειτα από 16 χρόνια ως επικεφαλής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Υποψήφιος θα είναι ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντεσθ, και όλα δείχνουν ότι θα είναι ο επόμενος επικεφαλής.

«Το PSOE εργάζεται εδώ και μήνες για να καταστήσει τον Sánchez υποψήφιο για να αντικαταστήσει τον Έλληνα Γιώργο Ανδρέα Παπανδρέου ως νέο πρόεδρο της SI» γράφει η El Pais και συνεχίζει: «Ο Παπανδρέου είναι επικεφαλής της Διεθνούς από το 2006 και όλα δείχνουν ότι σε αυτό το συνέδριο θα αποσυρθεί».

Η ανακοίνωση του Γιώργου Παπανδρέου

«Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, ο μακροβιότερος Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, καθώς ηγείται της Οργάνωσης από το 2006, δεν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, σεβόμενος τις διατάξεις του Καταστατικού της Οργάνωσης που ο ίδιος εισηγήθηκε και αποφασίστηκαν στο Συνέδριο που έγινε στη Νότιο Αφρική το 2012 και προβλέπουν συγκεκριμένο αριθμό θητειών και ειδικότερα, δύο θητείες» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

Όπως γίνεται γνωστό «την απόφασή του αυτή, γνωστοποίησε στο τελευταίο Συμβούλιο της Οργάνωσης που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη στις αρχές Ιουλίου και άνοιξε τη διαδικασία για την κατάθεση υποψηφιοτήτων για τις θέσεις του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα».

«Παράλληλα, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, εργάζεται με μέλη του Προεδρείου για το πλαίσιο με το οποίο θα οδηγηθεί η Σοσιαλιστική Διεθνής σε ένα μέλλον που χαρακτηρίζεται από μείζονες προκλήσεις σε όλα τα επίπεδα και καθιστά περισσότερο αναγκαίες από ποτέ τις σοσιαλιστικές αρχές και αξίες» καταλήγει η ανακοίνωση.