Παύλος Πολάκης: «Εκπροσωπούμε το 70% – 80% της κοινωνίας»

6 Νοεμβρίου, 2021 6:57 ΜΜ
More videos

Ο Παύλος Πολάκης σε ομιλία του σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στον Βόλο αναφέρθηκε στην πανδημία αλλά και στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

“Στη φάση της πανδημίας και με τέτοια έξαρση δεν θα ζητήσει η αξιωματική αντιπολίτευση εκλογές. Ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι έχει διαφορά 10 μονάδες. Αφού είναι άνετος γιατί δεν κάνει; Εμείς το γάντι το σηκώνουμε γιατί ξέρουμε ότι εκπροσωπούμε το 70% – 80% της κοινωνίας. Κάναμε λάθη και τα πληρώσαμε, αλλά είμαστε από αυτούς που και μαθαίνουν και τολμούν” δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Πολάκης ανέφερε ότι στο δρόμο προς το συνέδριο, ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκπέμψει ένα ξεκάθαρο πρόγραμμα.

“Μια τράπεζα στα χέρια του δημοσίου. Θέλουμε ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος με ένα σύστημα υγείας που θα το πάρουμε πάλι τραυματισμένο. Σκεφτείτε να αντιμετωπίζαμε την πανδημία με την κατάσταση που μας παρέδωσαν ο Άδωνις και ο Βορίδης. Χρειαζόμαστε άλλου τύπου δημόσια παιδεία χωρίς τα deal της κ. Κεραμέως που άφησε χιλιάδες παιδιά εκτός σχολών και τα στέλνει στους σχολάρχες” τόνισε.

“Χρειαζόμαστε σε βάθος παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, με στήριξη της μικρομεσαίας επιχείρησης με ένα καινούργιο και δίκαιο φορολογικό σύστημα που θα ανακουφίζει τα ανώτερα μεσαία στρώματα που μας εκδικήθηκαν και διαφορετική λειτουργία κράτους γιατί το στεγνό επιτελικό κράτος της διαπλοκής που στήνει ο Μητσοτάκης δεν εγγυάται παραγωγική ανασυγκρότηση, αλλά τον πλουτισμό ορισμένων. Επίσης, χρειαζόμαστε βαθιές τομές στη δικαιοσύνη. Αυτή η χώρα χρεοκόπησε γιατί η δικαιοσύνη της δεν λειτούργησε σωστά” πρόσθεσε..

Μάλιστα ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις, τόνισε ότι αυτές γίνονται στους δρόμους, στα καφενεία κι όχι με απευθείας αναθέσεις 270.000 ευρώ. “Αφού είναι τόσο άνετοι, γιατί δεν κάνουν εκλογές σε ένα μήνα;” διερωτήθηκε.

Πηγή: e-thessalia