Παυλόπουλος: «Τα εθνικά μας θέματα οφείλουμε να τα υπερασπιζόμαστε»

24 Ιουνίου, 20189:25 ΜΜ
More videos

Μήνυμα ότι τα εθνικά θέματα «οφείλουμε να τα υπερασπιζόμαστε υπό όρους αρραγούς ενότητας» έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος από την Υδρα, όπου κατέθεσε στεφάνι στον Ανδριάντα του Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη.

«Η καρδιά του Ανδρέα Μιαούλη, από εδώ, την Ύδρα, στέλνει διαχρονικό μήνυμα με αποδέκτες τον Λαό μας και το Έθνος μας. Ένα μήνυμα με δύο, συμπληρωματικές μεταξύ τους, πτυχές» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Η πρώτη πτυχή μας θυμίζει το Εθνικό μας Χρέος, όπως το αποδίδει ανά τους αιώνες ο άρκος των Αθηναίων Εφήβων: «Την Πατρίδα ουκ ελάσσω παραδώσω, πλείω δε και αρείω όσης αν παραδέξωμαι».

Και η δεύτερη πτυχή μας θυμίζει ότι, ιδίως τα Εθνικά μας Θέματα, Θέματα υπαρξιακά για τον Λαό μας και το Έθνος μας, οφείλουμε να τα υπερασπιζόμαστε υπό όρους αρραγούς ενότητας» πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος καταλήγοντας:

«Διότι η Ιστορία δεν πρόκειται να μας συγχωρήσει την άγνοια του ότι εμείς, οι Έλληνες, μόνον υπό συνθήκες αρραγούς ενότητας μεγαλουργήσαμε. Ενώ ο διχασμός και η διχόνοια μας στοίχισαν πολύ ακριβά, ακόμη και τμήματα του Εθνικού μας Κορμού».

Πηγή: kathimerini.gr

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News