Πάτρα: Βρέφος μπήκε στο νοσοκομείο με ωτίτιδα και βγήκε με ιλαρά

17 Φεβρουαρίου, 2018 11:19 ΠΜ
More videos

Θορυβημένη είναι η κοινωνία της Πάτρας από την καταγγελία οικογένειας ότι το 11 μηνών παιδί τους εισήχθη για νοσηλεία στο «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο μετά από διάγνωση ωτίτιδας και κατέληξε να προσβληθεί από ιλαρά.

«Μπήκε για ένα θέμα που είχε με το αυτάκι του στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο. Μας είπαν οι γιατροί εκεί που περιμέναμε στα επείγοντα ότι υπάρχει ένα πρόβλημα ιλαράς και εμείς αντιδράσαμε, είπαμε: “Παιδιά όχι. Να μην εξεταστούν τα παιδιά στον ίδιο χώρο, να εξεταστούν κάπου αλλού, να μην κολλήσουμε” Αυτοί εκεί πέρα οι γιατροί μου είπαν και σε εμένα και σε άλλους γονείς, που φωνάζαμε εκεί ότι “εμείς είμαστε υπεύθυνοι, εμείς είμαστε οι γιατροί, εμείς κανονίζουμε που θα εξεταστούν τα παιδιά και σας εγγυόμαστε ότι δεν θα κολλήσουν”» δήλωσε στο Star ο πατέρας του βρέφους.

Οι φόβοι του πατέρα τελικά επιβεβαιώθηκαν. Το αγοράκι του, μόλις 11 μηνών, το οποίο είχε εισαχθεί με πόνους στα αυτιά στις 4 Φεβρουαρίου στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο των Πατρών, πέντε ημέρες αργότερα εμφάνισε υψηλό πυρετό και δερματικά εξανθήματα σε όλο του στο σώμα.

«Υπήρξε ανευθυνότητα από τους γιατρούς. Δεν μας άκουσαν καθόλου στα προβλήματα που είχαμε και ενώ τους είπαμε ότι είναι ευαίσθητοι ομάδα, το παιδί το συγκεκριμένο το δικό μας κι άλλο ένα παιδί που είχε αλλεργία, είναι μικρά παιδιά, δεν έχουν κάνει εμβόλια. Δεν είμαστε Ρομά» τόνισε ο πατέρας του παιδιού.

Το 11 μηνών βρέφος έως και σήμερα νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο με ιλαρά, με τους γονείς του να καταγγέλλουν ότι έχουν κολλήσει άλλα δύο βρέφη ακόμα και η μητέρα του βρέφους.

Ο λοιμωξιολόγος του ΚΕΕΛΠΝΟ Σωτήρης Τσιόδρας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα βρέφη:

«Είναι πολύ μεταδοτική νόσος, μεταδίδεται από άτομο σε άτομο και με τον αέρα και με τα σταγονίδια. Αυτό που είναι φοβερό με αυτή τη νόσο, είναι ότι μεταδίδεις τη νόσο τέσσερις ημέρες πριν εμφανίσεις τα σπυράκια. Υπάρχει πιθανότητα τις πρώτες ημέρες να εμφανιστεί η νόσος (με πυρετό, καταρροή, κόκκινα μάτια και βήχα) σαν μια γρίπη και μετά να βγει το εξάνθημα».

[star]

Ακολουθήστε μας στο facebook: