Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2024
ΕλλάδαΠάτρα: «Βόμβα» από την ογκολόγο της Μαλένας «Το παιδί δεν πέθανε από...

Πάτρα: «Βόμβα» από την ογκολόγο της Μαλένας «Το παιδί δεν πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια»

Νέα μαρτυρία σοκ για το θρίλερ της Πάτρας και την αιτία θανάτου της Μαλένας, του πρώτου παιδιού της οικογένειας Δασκαλάκη που έφυγε από τη ζωή, μόλις στα τριάμιση χρόνια του.

“Η αιτία θανάτου της Μαλένας δεν είναι η ηπατική ανεπάρκεια” δήλωσε κατηγορηματικά η ογκολόγος του κοριτσιού, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Η διευθύντρια του ογκολογικού τμήματος του “Αγλαΐα Κυριακού”, ήταν η ογκολόγος της Μαλένας. Ήταν ο άνθρωπος που παρακολουθούσε το παιδί για εννιά μέρες που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο. Ξέρει καλύτερα από τον καθένα την κλινική εικόνα της μικρούλας.

Η γιατρός σημειώνει πως το παιδί δεν πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια, καθώς δεν υπήρχε καμία λειτουργική βλάβη στο συκώτι του.

Μάλιστα η κορυφαία ογκολόγος έδωσε δυο σημαντικά στοιχεία: Πρώτον ότι 24 ώρες πριν τον θάνατο είχε γίνει βιοχημικός έλεγχος στο ήπαρ του κοριτσιού, ο οποίος είχε βγει καθαρός και δεύτερον ότι μέχρι και την τελευταία στιγμή είχε άρτια κλινική εικόνα.

“Πώς τότε υπάρχει ηπατική ανεπάρκεια;”, αναρωτήθηκε ρίχνοντας ουσιαστικά βέλη στην ιατροδικαστή στη Χριστίνα Τσάκωνα.

Σε ερώτηση για το αν λόγω της χημειοθεραπείας θα μπορούσε να προκληθεί ηπατική ανεπάρκεια, εκείνη απάντησε: “Ακόμα και παιδιά που κάνουν χρόνια χημειοθεραπεία μπορεί να επηρεάζεται το ήπαρ, όμως έχουν άριστη ηπατική λειτουργία”.

Μάλιστα, ήταν πολύ συγκινητικά τα λόγια της για την Μαλένα: “Μέχρι και την τελευταία στιγμή είχα ένα παιδί άγγελο, ένα παιδί αστέρι, ήταν άρτια η κατάστασή της”.

Η συζήτησή της με την δημοσιογράφο του καναλιού έκλεισε με δυο λόγια για τη Ρούλα Πισπιρίγκου και τον Μάνο Δασκαλάκη: “Οι γονείς δεν μου έδωσαν ούτε λεπτό την εντύπωση ότι δεν ασχολούνταν με το παιδί. Αναμένω να καταθέσω στις αρχές”.Τα πιο σημαντικά