Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΠάτρα: Βαριές καμπάνες για τον θάνατο του 49χρονου - Απολύθηκε νοσηλεύτρια, ξηλώνουν...

Πάτρα: Βαριές καμπάνες για τον θάνατο του 49χρονου – Απολύθηκε νοσηλεύτρια, ξηλώνουν προϊσταμένους

Η πρώτη καμπάνα έπεσε για τον θάνατο του 49χρονου Θεόδωρου Νεμουτιάνου ο οποίος “έσβησε” αβοήθητος, όταν πήγε την περασμένη εβδομάδα στο νοσοκομείο “Αγ. Ανδρέας” που δεν εφημέρευε και η νοσοκόμα δεν τον δέχτηκε αλλά τον έστειλε στο εφημερεύον νοσοκομείο του Ρίου, με αποτέλεσμα να πεθάνει λίγο αργότερα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Pelop.gr, όπως αποφασίστηκε απολύεται επί της ουσίας μία νοσηλεύτρια, καθώς ανεστάλη η σύμβαση εργασίας, της μιας εκ των δύο νοσηλευτριών που βρίσκονταν στα ΤΕΠ όταν έφθασε ο 49χρονος.

Η δεύτερη νοσηλεύτρια που είναι και μόνιμη εργαζόμενη, αναμένει την απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, όπου έχει παραπεμφθεί, με το ερώτημα της δυνητικής αργίας.

Εξάλλου με απόφαση του αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου “Αγ. Ανδρέας” Παναγιώτη Δημόπουλου έγιναν σημαντικές αλλαγές στις προϊσταμένες των νοσηλευτικών υπηρεσίων, ενώ έφυγε από την θέση της η προϊσταμένη στα ΤΕΠ , όπου είχε φθάσει ο 49χρονος την περασμένη Τετάρτη και δεν εξετάστηκε από γιατρό.

Ειδικότερα έγιναν οι εξής αλλαγές:
– ΑΣΛΑΝΙΔΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Τομεάρχης Εργαστηριακού τομέα από το Ελέγχου ποιότητας έρευνας και συνεχιζόμενης εκπαίδευσης πηγαίνει ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ.
– ΜΑΡΓΩΝΗ ΑΘΗΝΑ Προϊσταμένη Αιματολογικού από τα ΤΕΠ, όπου πηγαίνει η ΖΗΣΗ ΕΛΕΝΗ.
– ΚΑΤΣΑΡΟΥ ΜΑΡΙΑ Αναπληρώτρια Προϊσταμένης ΩRL, από προϊσταμένη ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟΥ.
– ΜΙΧΑΛΑΡΙΑ ΠΑΤΡΑ από ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ Προϊσταμένη ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ. στη θέση της
ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑΣ που γίνεται ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ.
– ΣΙΑΚΑΒΕΛΛΑ ΜΑΡΙΑ Προϊσταμένη Μεσογειακής Αναιμίας.

Τα πιο σημαντικά