Πάτρα: Σε εργαστήριο του εξωτερικού θα ψάξουν τοξικές ουσίες για την Τζωρτζίνα

3 Μαρτίου, 2022 11:12 ΠΜ
More videos

Σε εργαστήριο του εξωτερικού αναμένεται να σταλεί δείγμα που έχει ληφθεί από την αδικοχαμένη Τζωρτζίνα προκειμένου να ερευνηθούν όλα τα ενδεχόμενα χορήγησης ιδιαίτερα τοξικών και επικίνδυνων ουσιών που ενδεχομένως της επέφεραν τον θάνατο. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του eReportaz η απόφαση των ειδικών επιστημόνων που χειρίζονται την υπόθεση είναι να εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα προκειμένου να κάνουν τα “δείγματα” που άφησε πίσω του το 9χρονο κορίτσι να “μιλήσουν”.

του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ 

Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν ανώτατες “πηγές” -που ασχολούνται με το θρίλερ στην Πάτρα– στο eReportaz ακόμη δεν έχει αποφασιστεί σε ποια χώρα αναμένεται να σταλούν τα δείγματα για επιπλέον έλεγχο χωρίς όμως να έχει αποκλειστεί (όπως συνέβη και στην περίπτωση της Γεωργίας Μπίκα) στην Ελβετία. Επεσήμαναν, δε, ότι στη συγκεκριμένη απόφαση έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι συγκεκριμένες ουσίες δύσκολα ανιχνεύονται στα ελληνικά εργαστήρια και ως εκ τούτου ενδεχομένως στον φάκελο της προανάκρισης από το Ανθρωποκτονιών να εκλείψουν χρήσιμα στοιχεία. Η συγκεκριμένη απόφαση η οποία χαρακτηρίζεται ως επιβεβλημένη θα καθυστερήσει, ομολογουμένως, τα τελικά αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων απομακρύνοντας το ενδεχόμενο να παραδοθούν στις Αρχές εντός της εβδομάδας.

Τοξικά δηλητήρια

Οι αρμόδιοι ιατροδικαστές και τοξικολόγοι “στοχεύουν” στην διερεύνηση βαρέων μετάλλων όπως το κάδμιο, το αρσενικό, ο υδράργυρος, ο μόλυβδος, κτλ, τα οποία είναι δυνητικά επικίνδυνα λόγω της εγγενούς ή επιλεκτικής τοξικότητάς τους. Πρόκειται για ουσίες οι οποίες δεν διερευνήθηκαν κατά τη διάρκεια των ιατροδικαστικών πράξεων που διενεργήθηκαν στον πρώτο θάνατο, εκείνο της Μαλένας (απεβίωσε στις 13 Απριλίου 2019), κάτι που όμως εξηγείται από το γεγονός ότι εκείνη την χρονική περίοδο κανενός το μυαλό δεν πήγε στο ενδεχόμενο ύπαρξης εγκληματικής ενέργειας.

Υπενθυμίζεται ότι η μικρή Τζωρτζίνα υπέστη την πρώτη ανακοπή στις 11 Απριλίου 2021 και ουσιαστικά επανήλθε στη ζωή χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών οι οποίοι την ανέταξαν μετά από 55 λεπτά προσπάθειας. Έκτοτε υπέστη βαριά αναπηρία λόγω ισχαιμικής εγκεφαλοπάθειας. Τελικά έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις εννιά ετών στις 29 Ιανουαρίου 2022.

Τα ερωτήματα τα οποία συνοδεύουν την αιτία θανάτου και διερευνούν, πλέον, οι Αρχές είναι αμείλικτα καθώς το κορίτσι από την Πάτρα νοσηλευόταν στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο ενώ της είχε τοποθετηθεί και απινιδωτής. Ανώτερες εισαγγελικές Αρχές με τις οποίες επικοινωνήσαμε και είναι γνώστες του φακέλου της υπόθεσης αρκέστηκαν να πουν ότι οι τρεις θάνατοι των τριών κοριτσιών είναι εξαιρετικά δύσκολο να οφείλονται σε συμπτώσεις! “Οι ανακοπές έχουν πάντα αιτία και οφείλονται σε παθολογικά ή βίαια αίτια”, προσέθεταν με νόημα. Σε ότι αφορά την περίπτωση της Τζωρτζίνας, υποστήριζαν ότι δεν διαγνώστηκαν ούτε τα αίτια της πρώτης ανακοπής που υπέστη στις 11 Απριλίου 2021. “Γιατί; Φταίνε οι γιατροί; Μήπως δεν υπήρχε παθολογία που θα μπορούσε να διαγνωστεί; Μήπως προκλήθηκε από βίαια αίτια τα οποία οι συγκεκριμένοι γιατροί δεν μπορούσαν να διαγνώσουν; Στις 29 Ιανουαρίου 2022 υπέστη για δεύτερη φορά ανακοπή ενώ είχε τοποθετηθεί για προληπτικούς λόγους βηματοδότης και απινιδωτής. Γιατί λοιπό δεν ανατάχθηκε η ανακοπή;” είναι μερικά από τα ερωτήματα που θέτουν, προσθέτοντας ότι η δηλητηρίαση αποτελεί γνωστή αιτία καρδιακής ανακοπής καθώς ανθρωποκτονία!

Ενδογενείς ουσίες

Παράλληλα σε εργαστήρια του εξωτερικού αναμένεται να διερευνηθούν και οι αποκαλούμενες ενδογενείς ουσίες, δηλαδή ουσίες όπως το κάλιο οι οποίες περιέχονται ήδη στον οργανισμός και είναι ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΔΥΣΚΟΛΟ να ανιχνευθούν μετά θάνατον. Όμως σε ειδικά εργαστήρια δίνεται η δυνατότητα να ανιχνευθεί η ακριβής ποσσότητα και κυρίως εάν υπήρχε υπερσυγκέντρωση που αυτομάτως θα δείξει την χορήγησή τους!

Εκείνο πάντως που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι ακόμη και εάν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών βγουν αρνητικά αυτό δεν σημαίνει ότι η υπόθεση κλείνει και αποκλείεται το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. Όπως αποκάλυψε το eReportaz ήδη για την περίπτωση της Μαλένας ο κορυφαίος έλληνας ιατροδικαστής, Νίκος Καρακούκης, σύστησε άτυπη επιτροπή η οποία θα ελέγξει εκ νέου την αιτία θανάτου. “Όλα ερευνώνται από την αρχή ως μια νέα, ενιαία, υπόθεση, υπό άλλο πρίσμα”, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Πηγή: ereportaz.gr