Πάτρα: Σε αστυνομικό κλοιό ο ναός του Αγίου Ανδρέα λόγω κορονοϊού

29 Νοεμβρίου, 2020 10:55 ΜΜ
More videos

Σε αστυνομικό κλοιό θα βρεθεί ο ιερός ναός του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού κατά τον εορτασμό του πολιούχου της πόλης, όπως συνέβη του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, μετατρέποντας την πόλη σε υπερεστία κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα thebest.gr, ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. προβλέπει, ότι η παρουσία της αστυνομίας θα είναι έντονη γύρω από την περιοχή του ναού του Αγίου Ανδρέα, ώστε να μην προσεγγίζουν πιστοί και να μην δημιουργηθεί συνωστισμός. Επίσης, έλεγχοι αναμένονται και στο κέντρο της πόλης, ώστε να αποφευχθούν οι μετακινήσεις από σπίτια σε σπίτια.

Χθες στην Πάτρα, στην Αστυνομική Διεύθυνση στην Ερμού, βρέθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος επεσήμανε, ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει προσέλευση πιστών στον Αγίου Ανδρέα».

Στο μεταξύ, το απόγευμα του Σαββάτου η αστυνομία σταμάτησε στον Αλισσό, σύμφωνα με πληροφορίες του thebest, ομάδα προσκυνητών που ξεκίνησε με τα πόδια από την Κάτω Αχαΐα. Σε έξι άτομα επέβαλε πρόστιμα των 300 ευρώ έκαστος, ενώ τέσσερις εξ αυτών προσήχθησαν.

Πηγή φωτογραφιών: tempo24.news

Ακολουθήστε μας στο facebook: