Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΠάτρα – Ρούλα Πισπιρίγκου: Η μητέρα και η αδερφή της «σπάνε» τη...

Πάτρα – Ρούλα Πισπιρίγκου: Η μητέρα και η αδερφή της «σπάνε» τη σιωπή τους λίγες ώρες μετά τη σύλληψη

Λίγες ώρες μετά τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου, η μητέρα και η αδερφή της -που ήταν παρούσα στο σπίτι- «έσπασαν» τη σιωπή τους.

Μιλώντας στον Πάνο Σόμπολο και στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», η μητέρα και η αδερφή δείχνουν τη συμπαράστασή τους στη 33χρονη.

«Ήμουν εδώ στο σπίτι, με ειδοποίησε η μικρή κόρη μου που ήταν στο σπίτι, ότι ήρθαν κάποιοι από τη ΓΑΔΑ, την πήραν για να της κάνουν κάποιες ερωτήσεις και ότι το βράδυ θα είναι στο σπίτι της. Έτρεξα κατευθείαν, έφτασα στο σπίτι της, δεν το περίμενα αυτό που συνέβαινε απ’ έξω. Σοκαρίστηκα, τι να πω. Μου είναι πολύ δύσκολο, δε μπορώ να πιστέψω αυτά που φώναζε ο κόσμος και αντηχούν στο κεφάλι μου γιατί ξέρω το παιδί μου.

Δε θα το υπερασπιστώ γιατί είναι παιδί μου, αλλά είναι το παιδί που μεγάλωσα σαν πατέρας και μάνα μαζί» είπε αρχικά η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Σε ερώτηση για τη σχέση που είχε η ίδια με τα εγγόνια της, απάντησε πως «τα εγγόνια μου έμεναν συχνά εδώ, γιατί είμαστε λίγο έξω από την Πάτρα. Τα παίρναμε αρκετές φορές και ειδικά όταν δεν είχαν σχολείο. Τα παιδιά μας έχουν στοιχίσει τόσο πολύ που πλέον ζούμε για να πούμε ότι ζούμε. Τα παιδιά είναι όχι μία τραγωδία, κάτι παραπάνω για μένα. Κάτι παραπάνω».

Ακόμη, σε ερώτηση για το γεγονός πως η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν πενθούσε όταν έχανε τα παιδιά της, η μητέρα της σημείωσε πως «είναι λάθος. Έκλαιγε, πονούσε, δεν είναι ο άνθρωπος που θα φωνάξει, θα ουρλιάξει, θα κάνει… Και όμως το έκανε στην Τζωρτζίνα που δεν το περίμενε κανένας! Ζούσε μόνο από το χαμόγελο της Τζωρτζίνας, είχε χάσει δύο ήδη παιδάκια και όπως και να ήταν η Τζωρτζίνα, που δε μπορούσε να επικοινωνήσει με τη μητέρα, μιλούσαν με τα μάτια. Την κοιτούσε και καταλάβαινε η μητέρα τι ήθελε το παιδί. Αυτό σημαίνει ότι το παιδί έψαχνε τη μητέρα και στις εντατικές και παντού. Γι’ αυτό το παιδί είχε κάποιο σοκ, όπως μας είπαν γιατί είχε χάσει τη μητέρα του. Χωρίς τη μητέρα του κανένα παιδί, δεν ζούσε».

Σε ερώτηση σχετικά με αυτούς που υποστηρίζουν ότι η κόρη της σκότωνε τα παιδιά της, για να κρατήσει κοντά τον άντρα της. «Ο νοών νοείτω. Θέλω να πω ότι αν η Ρούλα ήθελε να κρατήσει τον άντρα της περισσότερο και να τον κάνει μέσω της Τζωρτζίνας να είναι μαζί της, δεν θα σκότωνε την Τζωρτζίνα. Αυτό που λένε είναι ανυπόστατο, δεν ισχύει. Θα κράταγε περισσότερο στη ζωή την Τζωρτζίνα, εφόσον είχε την υπερβολική αγάπη του συζύγου, όχι δεν θα σκότωνε την Τζωρτζίνα, δε θα είχε κανένα κέρδος».

Η μητέρα της Ρούλας τόνισε ξανά και ξανά ότι δεν της έχει περάσει καν από το μυαλό ότι η κόρη της έχει βλάψει τα παιδιά της, καθώς τα υπεραγαπούσε.

Στη συνέχεια, η αδερφή της, Δήμητρα Πισπιρίγκου είπε: «Γύρω στις 17.00 ήρθαν οι αστυνομικοί στο σπίτι και είπαν στη Ρούλα ότι πρέπει να πάει μαζί τους για να τους δώσει κάποιες διευκρινήσεις και σε δυο ώρες θα είναι πίσω. Εκεί κατάλαβα και εγώ ότι κάτι δεν πάει καλά, ενημέρωσα τον δικηγόρο, τον κύριο Λύτρα και από εκεί και πέρα δεν είχα καμία επικοινωνία με την Ρούλα.

Ενημέρωσα τον θείο μου που ήταν πιο κοντά, τον πατέρα του Μάνου, την μητέρα μου και τον πατριό μου, και ήρθαν εδώ στο σπίτι. Ο πατέρας μου ήρθε αλλά δεν μπόρεσε να μπει με όλο αυτό που γινόταν το οποίο ήταν ανεπίτρεπτο και τραγικό. Ότι και να έχει γίνει, που δεν έχει γίνει, αυτό το πράγμα δεν το δέχομαι. Που είναι η αστυνομία; Ποιος μας προστάτεψε;» είπε αρχικά η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη στιγμή που η αστυνομία χτύπησε την πόρτα της και την οδήγησε στην ΓΑΔΑ και συνέχισε σχολιάζοντας όσα ακολούθησαν της σύλληψής της.

«Παρακαλάγαμε τους αστυνομικούς χθες να έρθουν να μας προστατεύσουν γιατί σπάσανε την πόρτα. Έσπασαν την πόρτα και δεν ήταν κανένας εκεί να μας προστατέψει. Ήρθαν μετά από μια ώρα. Και από τις 5 που ξεκίνησε όλο αυτό, καταφέραμε και βγήκαμε στις 4 τα ξημερώματα από το σπίτι» είπε.

Όσο για το πως ήταν η Ρούλα ως μάνα, η αδερφή της ανέφερε: «Ο κόσμος δεν την έχει ζήσει τη Ρούλα και όποιος δεν την έχει ζήσει δεν έχει και δικαίωμα να εκφράζει άποψη. Ήμασταν μια οικογένεια γύρω στα 10 άτομα και η δική μας και του Μάνου που βλέπαμε πως ήταν η Ρούλα με τα παιδια. Δεν ήταν ποτέ κακοποιημένα, δεν ήταν ποτέ παραμμελλημένα.

Ήταν όπως είναι τα παιδιά σε όλες τις οικογένειες. Ήταν τρελαμένα με τη Ρούλα. Η Τζωρτζίνα είχε μια αδυναμία στον Μάνο αλλά είχε και σε εμάς τους υπόλοιπους. Δε ξέρω που το βασίζουν αυτό χωρίς να την έχουν ζήσει. Όποιος την είχε ζήσει ξέρει πως ήταν η Ρούλα σαν μάνα».

Για τη σχέση της Ρούλας με τον σύζυγο και πατέρα των παιδιών της, τον Μάνο, η αδερφή της ανέφερε: «Ο Μάνος και η Ρούλα ήταν ένα κανονικό ζευγάρι όπως όλα. Είχαν και τους τσακωμούς τους. Δυο γονείς που λάτρευαν τα παιδιά τους, που ήταν κατά πάνω τους. Η Ρούλα πολύ περισσότερο γιατί ο Μάνος δούλευε όλη μέρα. Αυτό που λένε ότι ήταν συνέχεια εκείνη μαζί τους, ποιος θα ήταν αν δεν ήταν η μάνα τους; Ήταν μια οικογένεια εντελώς φυσιολογική».

«Η Ρούλα σε καμία περίπτωση δε μπορεί να σκότωσε το παιδί της. Λένε ότι έβαλε μια ουσία. Που την προμηθεύτηκε; Αφού δε βγήκε στιγμή από το νοσοκομείο. Είναι κάποια πράγματα που θα φανούν σε βάθος χρόνο. Είναι μεγάλη αδικία αυτό που έχει συμβεί στη Ρούλα γιατί είναι μια μάνα χτυπημένη από τη μοίρα που δεν έχει προλάβει, όχι να ξεσπάσει αλλά ούτε να συνειδητοποιήσει ότι έχει χαθεί και η μεγάλη μεγάλη της αγάπη, η Τζωρτζίνα.

Αυτό οφείλεται στον κόσμο και σε μερίδα δημοσιογράφων που προσπαθούν να τη χτυπήσουν και να τη στοχοποιήσουν. Είναι ξεκάθαρη αδικία αυτό. Ήταν μια μάνα υπόδειγμα. Εξακολουθώ να τη στηρίζω και θα τη στηρίζω μέχρι τελικής πτώσεως» κατέληξε η Δήμητρα Πισπιρίγκου.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: tlife

Τα πιο σημαντικά