Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΠάτρα - Ραγδαίες εξελίξεις: Παραιτήθηκε ο Απόστολος Λύτρας από την υπεράσπιση της...

Πάτρα – Ραγδαίες εξελίξεις: Παραιτήθηκε ο Απόστολος Λύτρας από την υπεράσπιση της Πισπιρίγκου

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, που συγκλονίζει τη χώρα, καθώς, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Απόστολος Λύτρας παραιτήθηκε από την υπεράσπιση της μητέρας, Ρούλας Πισπιρίγκου.

Όπως είπε ο ίδιος, τους λόγους της συγκεκριμένης απόφασής του θα τους εξηγήσει αναλυτικά αργότερα. Σε αυτή την περίπτωση θα οριστεί άλλος δικηγόρος για την κατηγορούμενη.

Σημειώνεται ότι από τη στιγμή που συνελήφθηε η μητέρα των τριών παιδιών, ο Απόστολος Λύτρας δεν εμφανίστηκε πουθενά και -όπως έχει γίνει γνωστό- δεν επισκέφθηκε καν την Ρούλα Πισπιρίγκου στη ΓΑΔΑ, όπου και κρατείται.

Στην Ανακρίτρια οδηγείται σήμερα η Ρούλα Πισπιρίγκου

Ενώπιον της Ανακρίτριας θα οδηγηθεί σήμερα η Ρούλα Πισπιρίγκου. Η μητέρα, που μέσα σε διάστημα τριών ετών έχασε και τα τρία παιδιά της, καλείται να λογοδοτήσει για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία για την απολογία της από τη δικαστική λειτουργό.

Σύμφωνα με τον νόμο, αφού η γυναίκα συνελήφθη μετά από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος της από την Ανακρίτρια κατόπιν σχετικής εισήγησης της Εισαγγελίας, έχει δικαίωμα να απολογηθεί εντός πέντε ημερών από την εκτέλεση του εντάλματος ώστε να κριθεί η περαιτέρω ποινική της μεταχείριση.

Η κατηγορουμένη που είναι αντιμέτωπη με βαρύτατο και εξαιρετικά αναλυτικό κατηγορητήριο, καλείται να δώσει τη δική της εκδοχή σε όσα της καταλογίζονται βάσει της ενδελεχούς έρευνας του Τμήματος Ανθρωποκτονιών. Όπως αναφέρουν μάλιστα δικαστικές πηγές η υπόθεση του θανάτου του παιδιού δείχνει “απολύτως δεμένη” με ισχυρά στοιχεία που συνδέουν ευθέως τη μητέρα με τον θάνατο της Τζωρτζίνας που δέχθηκε θανατηφόρα δόση ή δόσεις συγκεκριμένης φαρμακευτικής ουσίας, η οποία δεν κυκλοφορεί ελεύθερα στο εμπόριο.

Τα πιο σημαντικά