Πάτρα: Πώς έγινε η βλάβη στο συκώτι της Μαλένας – Η τοξική ουσία που μεταβολίστηκε και δεν βρέθηκε στις εξετάσεις

13 Απριλίου, 2022 8:45 ΜΜ
More videos

Στο μικροσκόπιο μπαίνει ο θάνατος της Μαλένας στο νοσοκομείο “Ελπίς”, ενώ επανεξετάζεται η αιτία θανάτου του κοριτσιού που ανέφερε εκτεταμένη βλάβη στο συκώτι.

Όπως ανέφερε ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος, αυτή η βλάβη ενδέχεται να προήλθε από χορήγηση μιας τοξικής ουσίας για πολλή ώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα πρέπει να έδρασε για πάνω από μία ώρα, αφού μεταβολίστηκε και δεν βρέθηκαν ίχνη της στην ιατροδικαστική έκθεση του παιδιού, σε αντίθεση με την περίπτωση της Τζωρτζίνας όπου εντοπίστηκε η κεταμίνη έστω και σε μικρή ποσότητα.

Έτσι, υπάρχει η εκτίμηση ότι μπορεί να δόθηκε κεταμίνη ή άλλη αναισθητική ουσία και στη Μαλένα. Ωστόσο, ανακύπτει το ερώτημα πώς η Ρούλα Πισπιρίγκου θα μπορούσε να προμηθευτεί την κεταμίνη μέσα σε τόσες λίγες ημέρες στην Αθήνα, αφού στις 9 μέρες που έμεινε στο νοσοκομείο, βγήκε μόνο 2-3 φορές για να φάει σε κοντινά εστιατόρια.

Τη λύση του μυστηρίου, αν δηλαδή τελικά χορηγήθηκε στη Μαλένα αναισθητική ουσία, θα δείξει ο νέος φασματογράφος που έχει φτάσει στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, και έχει τη δυνατότητα λεπτομερούς ανάλυσης ουσιών.

Απαντήσεις για την υπόθεση θανάτου δίνει ο τοξικολόγος που είχε εξετάσει τη Μαλένα μετά το θάνατό της, στην εκπομπή “Live News” του Mega.

Όπως αποκάλυψε, είχαν ψάξει για την ουσία κεταμίνη στη Μαλένα και δεν είχε βρεθεί κάτι, κάτι το οποίο τονίζει πως είναι 100% επιβεβαιωμένο.

“Οι εξετάσεις της Μαλένας ήταν καθαρές, δεν βρέθηκε απολύπτως τίποτα, καμία ουσία, ούτε φαρμακευτική, ούτε ναρκωτική, τίποτα, τίποτα” υποστήριξε.

Στη συνέχεια, είπε πως ο ίδιος βρήκε την κεταμίνη στην Τζωρτζίνα, κάτι που επιβεβαιώθηκε και από τη Θεσσαλονίκη. “Οι αναλύσεις είναι ίδιες. Δηλαδή το ίδιο εργαστήριο που βρήκε θετική τη Τζωρτζίνα στην κεταμίνη, βρήκε αρνητική τη Μαλένα, αλλά βέβαια σε διαφορετική στιγμή, το ένα ήταν το ’19, το άλλο το ’22 αλλά, τα μηχανήματα, η μέθοδος, όλα ήταν ακριβώς τα ίδια, δεν άλλαξε τίποτα” συμπληρώνει.