Πάτρα: «Περιμένω την σύλληψή μου…» δηλώνει ειρωνικά η Δήμητρα Πισπιρίγκου

11 Απριλίου, 2022 10:45 ΜΜ
More videos

Η αδερφή της προφυλακισμένης Ρούλας Πισπιρίγκου δηλώνει πως δεν έχει καμία συμμετοχή σε έκνομη ενέργεια

Την οποιαδήποτε εμπλοκή της στην υπόθεση των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα αρνείται η Δήμητρα Πισπιρίγκου. Η αδερφή της προφυλακισμένης Ρούλας Πισπιρίγκου δηλώνει πως δεν έχει καμία συμμετοχή σε έκνομη ενέργεια.

Μάλιστα η ίδια βρίσκεται στο σπίτι της στην Πάτρα ενώ σε επικοινωνία που είχε μαζί της ο ΑΝΤ1 αναφορικά με το πως είναι η καθημερινότητά της τις τελευταίες μέρες σχολίασε με ειρωνικό τρόπο πως «περιμένω τη σύλληψή μου…».

Υπενθυμίζεται πως η Δήμητρα Πισπιρίγκου ήταν εκείνη που βρήκε νεκρή μέσα στην κούνια της την έξι μηνών Ίριδα ενώ από την πρώτη στιγμή δηλώνει πως είναι βέβαιη για την αθώοτητα της αδερφής της, η οποία βρίσκεται προφυλακισμένη στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.

«Είμαι στη διάθεση των Αρχών»

Επίσης, μιλώντας στον Alpha, ανέφερε πως δεν θεωρείται ύποπτη και δεν έχει κληθεί καν από τις εισαγγελικές Αρχές για κατάθεση. Παράλληλα, συνχίζει να υποστηρίζει την 33χρονη που έχει προφυλακιστεί για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας, τονίζοντας πως η αδερφή της βρίσκεται στη φυλακή χωρίς στοιχεία, πέραν της κεταμίνης, που σύμφωνα με την ίδια δεν συνδέεται με τη Ρούλα.

«Όχι μόνο δεν θεωρούμαι ως ύποπτη, αλλά δεν με έχει καλέσει η Αστυνομία ούτε καν για κατάθεση. Όμως εγώ είμαι πάντα στη διάθεση των Αρχών για οτιδήποτε χρειαστεί».

Υπενθυμίζεται, ότι η ίδια ήταν παρούσα στον θάνατο της έξι μηνών Ίριδας και όταν ρωτήθηκε για αυτό δήλωσε: «Έχω καταντήσει μαϊντανός, αλλά έχω πει χίλιες φορές τι έγινε την ημέρα εκείνη που βρήκαμε την Ίριδα νεκρή στην κούνια της.

Ισχύει ό,τι έχει πει η Ρούλα. Λένε ότι είμαι συνεργός στη δολοφονία της Ίριδας, επειδή βρήκα το παιδί νεκρό στην κούνια του σπιτιού του. Άρα με την ίδια λογική, οι γιατροί που βρήκαν νεκρά τη Μαλένα και τη Τζωρτζίνα στο νοσοκομεία, είναι και αυτοί δολοφόνοι και συνεργοί;»

«Πρώτη φορά άκουσα για την κεταμίνη μετά τη σύλληψη»

«Δεν θα στραφώ ποτέ εναντίον της Ρούλας γιατί ξέρω ότι δεν έχει σκοτώσει κανένα. Προσπαθώ να βρω όσα στοιχεία μπορώ για να τη δικαιώσω και να βγει από τη φυλακή και να βρεθεί η αλήθεια. Πιστεύω τη Ρούλα και ο μόνος τρόπος να την… καταδικάσω θα ήταν μόνο αν θα ομολογούσε την ενοχή της η ίδια. Επειδή όμως ξέρω ότι δεν το έχει κάνει, δεν πρόκειται να μαρτυρήσει ένα τέτοιο ψέμα», είπε η Δήμητρα τονίζοντας πως πιστεύει στην αθωότητα της αδερφής της.

Σχετικά με την κεταμίνη, ανέφερε: «Πρώτη φορά άκουσα για την κεταμίνη αμέσως μετά τη σύλληψη της Ρούλας. Μέχρι τότε ούτε καν γνώριζα ότι υπήρχε ως ουσία. Ρώτησα άλλους για να μάθω τι είναι. Υπάρχουν μόνο κάποιες ενδείξεις στη δικογραφία, υπό την έννοια ότι η Ρούλα βρισκόταν μόνη της με το παιδί στο δωμάτιο. Αν όμως διαβάσει κάποιος τη δικογραφία, θα δει ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν στοιχεία που να την βαραίνουν. Αντιθέτως από την δικογραφία προκύπτει ότι η Ρούλα δεν ήταν η μόνη που έμπαινε στο δωμάτιο του παιδιού και δεν αποδεικνύεται ότι εκείνη χορήγησε την κεταμίνη».

Για τον θάνατο της Μαλένας, ο οποίος ερευνάται επίσης για την ύπαρξη τοξικής ουσίας, η Δήμητρα Πισπιρίγκου ανέφερε: «Δεν μπορούμε να πούμε ότι ο θάνατος της Μαλένας συνδέεται με την κεταμίνη ή άλλη τοξική ουσία. Υπάρχει μια ιατροδικαστική έρευνα σε εξέλιξη και θα πρέπει να περιμένουμε την τεκμηριωμένη απόφασή τους».

Όσον αφορά τέλος το πώς είναι η αδερφή της στη φυλακή, είπε ότι: «Δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση, προσπαθεί να είναι δυνατή για να μπορέσει να αποδείξει ότι δεν ευθύνεται για τον θάνατο της Τζωρτζίνας ή κανενός άλλου παιδιού. Δεν κάνει απεργία πείνας και όσα λένε».