Πάτρα: Παραιτούνται μαζικά οι απογραφείς

23 Νοεμβρίου, 20218:00 ΜΜ
More videos

Η απογραφή του πληθυσμού έχει ξεκινήσει ωστόσο πολλά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι απογραφείς ανά την ελλαδα.

Μάλιστα πολλοί απογραφείς έχουν οδηγηθεί σε παραιτήσεις λόγω της συμπεριφοράς πολιτών σύμφωνα, σύμφωνα με τον διευθυντή της Στατιστικής Υπηρεσίας στην Πάτρα, Νίκο Μουτζούρη. Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Μουτζούρης «αντιμετωπίζουμε πολλές δυσκολίες ο κόσμος αρνείται όχι μόνο να απογραφεί αρνείται να δεχθεί τους απογραφείς, να τους ακούσει. Αυτή είναι η μεγαλύτερη κατηγορία των “αρνητών”, οι οποίοι δημιουργούν το πρόβλημα στη διενέργεια της απογραφής».

«Πηγαίνει ο απογραφέας χτυπάει το κουδούνι και του κλείνουν κατάμουτρα την πόρτα. Αυτά τα άτομα, αφού ενημερωθούν ότι πρόκειται για την απογραφή, απευθύνονται πλέον σε μας τηλεφωνικώς και ζητούν να τους δώσουμε τον μοναδικό κωδικό για να αυτοαπογραφούν» προσθέτει.

Σύμφωνα με τον κ. Μουτζούχο, αυτό οφείλεται στο γεγονός, ότι ο κόσμος έχει αγανακτήσει τα τελευταία χρόνια με τη διανομή εντύπων. «Ο περισσότερος κόσμος νομίζει ότι ο απογραφέας, που βρίσκεται στην πόρτα του, είναι κάποιος πωλητής ή διανομέας εντύπων και χωρίς να ακούσει το παραμικρό του κλείνει την πόρτα». Εν μέσω αυτής της κατάστασης ο κ. Μουτζούχος ανέφερε ότι «φυσικά τα παιδιά δεν είναι επαγγελματίες ερευνητές να έχουν συνηθίσει σε τέτοιες συμπεριφορές και έρχονται και παραιτούνται. Στη δημοτική ενότητα Πατρέων σε σύνολο 700 απογραφέων μέχρι στιγμής έχουμε αντικαταστήσει τους 500, οι οποίοι παραιτήθηκαν».

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News