Πάτρα – Αποκάλυψη: Ίχνη ύποπτης ουσίας και στη Μαλένα δείχνουν οι νέες τοξικολογικές εξετάσεις

30 Απριλίου, 2022 6:28 ΜΜ
More videos

Πληροφορίες ότι έχουν βρεθεί ίχνη ύποπτης ουσίας στις τοξικολογικές εξετάσεις της Μαλένας. Τι δείχνει η νέα έρευνα στα “πλακίδια” με τα ιστολογικά και τοξικολογικά στοιχεία.

Προ των πυλών βρίσκονται σημαντικές αποκαλύψεις για τα αίτια θανάτου της Μαλένας, καθώς -σύμφωνα με πληροφορίες- έχουν βρεθεί και διερευνώνται αναλυτικά ίχνη ύποπτης ουσίας στις τοξικολογικές εξετάσεις του παιδιού της οικογένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου, που πέθανε πρώτο το 2019 σε ηλικία 3,5 ετών.

Σημειώνεται ότι οι ιατροδικαστές αρχικά ανέφεραν ως αιτία θανάτου την “ηπατική ανεπάρκεια”, ωστόσο σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται η εφημερίδα Real News, στις έρευνες που έγιναν εκ νέου στα “πλακίδια” με τα ιστολογικά και τοξικολογικά στοιχεία της Μαλένας, βρέθηκε χημική ουσία, η οποία δεν είχε καταγραφεί στις πρώτες τοξικολογικές εξετάσεις του παιδιού.

Αυτό σημαίνει πως η ουσία αυτή δεν ήταν ανάμεσα στα φάρμακα που έπαιρνε το κοριτσάκι.

Τι λένε ιατροδικαστές

Για τις νέες τοξικολογικές εξετάσεις που πραγματοποιούνται για τη Μαλένα, ακολουθείται η ίδια ακριβώς μέθοδος που αποκάλυψε και την ύπαρξη κεταμίνης στον οργανισμό της Τζωρτζίνας. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι τοξικολογικές βρίσκονται στο στάδιο της ποσοτικοποίησης, ώστε να προκύψει με ακρίβεια η ποσότητα και το είδος της ουσίας που φαίνεται πως έχει εντοπιστεί. Με τον τρόπο αυτό θα αποκαλυφθούν τα ακριβή αίτια θανάτου του παιδιού και θα διαπιστωθεί εάν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

Η Μαλένα εισήχθη στο νοσοκομείο στα τέλη του Μαρτίου 2019, όπου διαγνώστηκε με λεμφοβλαστική λευχαιμία. Κατέληξε μετά από αιφνίδιο θάνατο, αφού είχε ολοκληρώσει με επιτυχία την πρώτη της χημειοθεραπεία. Πλέον ερευνάται και η φαρμακευτική αγωγή που δινόταν στο παιδί, προκειμένου να εξακριβωθεί αν η νέα ουσία χορηγήθηκε από άνθρωπο που δεν είχε καμία σχέση με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Ιατροδικαστές δήλωσαν στην εφημερίδα ότι ο τοξικολογικός έλεγχος πρέπει να γίνει, καθώς δεν μπορεί να αποκλειστεί η χορήγηση τοξικής ή αναισθητικής ουσίας και κατόπιν επιχειρήθηκε ο ασφυκτικός θάνατος στο 3,5 ετών κορίτσι.


Οι ομοιότητες στους θανάτους Τζωρτζίνας και Μαλένας που σοκάρουν

Πρώτη πέθανε η Μαλένα, μόλις 3,5 ετών, τον Απρίλιο του 2019. Τον Ιανουάριο του 2022 άφησε την τελευταία της πνοή η Τζωρτζίνα στα εννέα της χρόνια, με τη μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου να κατηγορείται για τη δολοφονία της.

Στις συνεντεύξεις τους, η 33χρονη αλλά και ο Μάνος Δασκαλάκης, έχουν περιγράψει τον θάνατο των δύο αυτών παιδιών και οι ομοιότητες που διακρίνονται σοκάρουν.

Σύμφωνα με το Mega και την εκπομπή “Live News”, η Μαλένα πεθαίνει στις 13 Απριλίου του 2019 στο Παίδων, ημέρα Σάββατο. Τρία χρόνια μετά, στις 29 Ιανουαρίου του 2022, η Τζωρτζίνα αφήνει την τελευταία της πνοή και εκείνη στο Παίδων, επίσης, ημέρα Σάββατο.

Και τα δύο παιδιά γεννιούνται υγιέστατα, χωρίς να αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα υγείας. Ώσπου ξαφνικά και τα δύο, εμφανίζουν σοβαρά συμπτώματα.

Η παράλληλη πορεία προς το θάνατο μόλις έχει αρχίσει. Μετά τα συμπτώματα που παρουσιάζουν και τα δύο παιδιά στο σπίτι, υποβάλλονται σε εξετάσεις, με τους γιατρούς όμως, να μην μπορούν να βρουν την αιτία της κατάστασής τους. Την Μαλένα εξετάζει αρχικά παιδίατρος στην Πάτρα και εν συνεχεία τους παραπέμπει στο Παίδων στην Αθήνα.

Μετά το επεισόδιο στο σπίτι με τους σπασμούς, η Τζωρτζίνα μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο, όπου οι γιατροί, αδυνατούσαν να εξηγήσουν τα όσα τους περιέγραφε η μητέρα.

Η στιγμή του θανάτου

Η συμπεριφορά των κοριτσιών, στη διάρκεια της νοσηλείας τους, είναι επίσης ίδια. Ζητούσαν επίμονα από τη μητέρα τους να κοιμηθεί πριν από αυτά. Ακόμα και η στιγμή που τα παιδιά άφηναν την τελευταία τους πνοή, παρουσιάζεται από την ίδια τη μητέρα τους, με πανομοιότυπο τρόπο. Η Μαλένα στον ύπνο της με μια μικρή κραυγή. Το ίδιο και η Τζωρτζίνα, στον ύπνο της… η αγωνία να ανασάνει… κι ύστερα η ανακοπή.

Και στους δύο θανάτους, ο πατέρας είναι απών. Η Ρούλα Πισπιρίγκου τον καλεί στο τηλέφωνο ότι τα παιδιά πεθαίνουν. Στη Μαλένα ο 30χρονος, μόλις είχε φύγει από το νοσοκομείο. Ο Δασκαλάκης είναι απών και στο επεισόδιο που οδήγησε τη Τζωρτζίνα στην ανακοπή και την τετραπληγία. Και πάλι η 33χρονη τον ενημερώνει από το τηλέφωνο.

Ομοιότητες στην πορεία υγείας και θανάτου της Μαλένας και της Τζωρτζίνας, που οι ίδιοι οι γονείς τους έχουν περιγράψει με κάθε λεπτομέρεια.