Τρίτη, 16 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΠάτρα: Αδιανόητο σενάριο - Ίσως έγιναν 9 απόπειρες δολοφονίας της Τζωρτζίνας

Πάτρα: Αδιανόητο σενάριο – Ίσως έγιναν 9 απόπειρες δολοφονίας της Τζωρτζίνας

Οργή έχει προκαλέσει στην ελληνική κοινωνία η απίστευτη υπόθεση της Πάτρας, με τη Ρούλα Πισπιρίγκου να συλλαμβάνεται και να κατηγορείται για την ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, μέσα στο νοσοκομείο.

Οι τοξικολογικές εξετάσεις του κοριτσιού έδειξαν ότι της χορηγήθηκε μεγάλη ποσότητα κεταμίνης, ουσία που δεν ήταν στη φαρμακευτική αγωγή της και δεν τη σύστησαν ποτέ οι γιατροί. Με δεδομένο ότι τα τελευταία 25-30 λεπτά η μικρή ήταν μόνη της στο δωμάτιο του νοσοκομείου με τη μητέρα της και λαμβάνοντας υπόψη ότι για να δράσει η ουσία απαιτούνται 15-20 λεπτά, οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη της 33χρονης.

Σύμφωνα με τον Alpha, στον οργανισμό του άτυχου παιδιού, οι ποσότητες κεταμίνης ήταν 6 mg ανά λίτρο αίματος. Αξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η κεταμίνη εξαφανίζεται από ζωντανούς οργανισμούς μέσα σε μιάμιση ώρα περίπου, γεγονός που κατά πάσα πιθανότητα σημαίνει ότι αυτός που το χορηγούσε στο παιδί, το γνώριζε.

Συστατικά της περιέχονται και στο γνωστό ως “χάπι του βιασμού”, συνεπώς εξαλείφεται από ζωντανό οργανισμό μέσα σε λίγη ώρα, όχι όμως και σε έναν νεκρό οργανισμό… Για αυτό και έγινε ανιχνεύσιμη από τις τοξικολογικές εξετάσεις.

Όπως αναφέρθηκε στον Alpha, η κεταμίνη προκαλεί σπασμούς, σύμπτωμα με το οποίο διακομίστηκε πολλές φορές σε νοσοκομεία της Πάτρας η μικρή Τζωρτζίνα. Συνολικά εννέα ήταν τα επεισόδια, κάτι που οδηγεί στη σκέψη ότι ενδεχομένως όλα αυτά να οφείλονται στη χορήγηση κεταμίνης. Άρα, είναι πιθανό να έγιναν εννέα απόπειρες ανθρωποκτονίας εις βάρος της 9χρονης!

Σαρδέλη: H κεταμίνη είναι αναισθητικό για επεμβάσεις σε παιδιά, χρησιμοποιείται και ως φάρμακο βιασμού

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση των τριών νεκρών αδελφών στην Πάτρα και στην σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου για την ανθρωποκτονία από πρόθεση της μεγαλύτερης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Για την ουσία κεταμίνη, η οποία εντοπίστηκε στην σορό του κοριτσιού, η Χρυσάνθη Σαρδέλη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, μιλώντας στον ΑΝΤ1 σημείωσε πως “η κεταμίνη είναι ένα βραχείας δράσης φάρμακο και δομικά ανήκει στην κατηγορία των φαρμάκων που μοιάζουν με παραισθησιογόνα, μάλιστα είναι και μία από τις ουσίες που χρησιμοποιείται ως φάρμακο βιασμού“.

“Στην χώρα μας η κεταμίνη έχει κτηνιατρικές χρήσεις, κυρίως για την νάρκωση μεγάλων ζώων, όπως τα άλογα, αλλά χρησιμοποιείται και σε μικρής διάρκειας επεμβάσεις σε παιδάκια γιατί τους προκαλεί αμνησία και τα ακινητοποιούν“.

Απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα, η κ. Σαρδέλη είπε πως “τα πάντα υπό προϋποθέσεις μπορούν να οδηγήσουν στον θάνατο. Τα φάρμακα που έπαιρνε το παιδί, μαζί με την κεταμίνη, μπορεί να επέφεραν τον θάνατο“, αναφέροντας ακόμη ότι οι μεγάλες συγκεντρώσεις κεταμίνης προκαλούν καρδιακή υπερδιέγερση και μετά καταστολή και για ένα παιδάκι, που παίρνει και πολλά άλλα φάρμακα, αυτό λειτουργεί επιβαρυντικά”.

“Δεν μπορώ να σκεφθώ κάποιον λόγο ώστε να χορηγηθεί στο παιδί κάποιο φάρμακο που να περιέχει κεταμίνη, αλλά εάν αυτό συνέβη, σίγουρα θα είναι γραμμένο στον ιατρικό φάκελο του παιδιού”.

Τα πιο σημαντικά