Πάτρα: Αδειάζει τη μητέρα ο παππούς για τον θάνατο της Μαλένας – «Η κατάσταση του παιδιού ολοένα και βελτιωνόταν»

21 Φεβρουαρίου, 2022 4:31 ΜΜ
More videos

Στην κατάθεσή του ενώπιον των αστυνομικών ο παππούς των τριών κοριτσιών στην Πάτρα είπε ότι οι γιατροί του νοσοκομείου Παίδων κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια να σώσουν τη Μαλένα.

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με το μυστηριώδη θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα, πού διερευνά το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών.

Στην κατάθεσή του ενώπιον των αστυνομικών ο παππούς των τριών κοριτσιών, από την πλευρά του πατέρα, δύο ημέρες μετά το θάνατο της Μαλένας την άνοιξη του 2019, είπε ότι οι γιατροί του νοσοκομείου Παίδων κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια να σώσουν το παιδί, το οποίο μάλιστα λίγο πριν από το θάνατό του παρουσίαζε σημαντική βελτίωση, όπως ανέφερε ο ηλικιωμένος.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Πελοπόννησος” , η κατάθεσή του παππού έρχεται σε αντίθεση με αυτά που υποστήριξαν οι γονείς και ειδικά η μητέρα που κατηγορούσε στη δική της κατάθεση το προσωπικό του νοσοκομείου για αδράνεια.

Σημαντική διαφορά είναι ότι η κατάθεση του παππού δόθηκε αμέσως μετά τον θάνατο της μικρής στην Αθήνα, ενώ οι γονείς κατέθεσαν τέσσερις μήνες μετά, στις 10 Σεπτεμβρίου 2019 στην Πάτρα, υποβάλλοντας μήνυση κατά παντός υπευθύνου η οποία τελικά τέθηκε στο αρχείο.

Τι λέει στην κατάθεσή του

“Εγώ ενημερώθηκα από τον ανιψιό μου την 30 ή 31-03-2019 ότι η εγγονή μου έχει ένα φούσκωμα στο αριστερό μέρος του λαιμού και ότι με εντολή της παιδιάτρου, η οποία την παρακολουθούσε, έπρεπε να μεταφερθεί στο ΓΝΠΑ “ΠΑΝ & ΑΓΛΑΪΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ”. Ο λόγος της μεταφοράς ήταν να κάνουν περισσότερες εξετάσεις στο ανωτέρω νοσοκομείο για να μπορέσουν να καταλάβουν τι πρόβλημα υπήρχε με την υγεία του παιδιού. Όπως και έγινε και την ίδια ημέρα ξεκίνησε τη νοσηλεία του στο ΓΝΠΑ “ΠΑΝ & ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ” κατά την οποία χορηγούσαν και άδεια εξόδου μέσα στη μέρα”, λέει ο παππούς.

Όπως όλοι όσοι έχουν μιλήσει για τα τραγικό τέλος του παιδιού αλλά όπως προκύπτει και από το Σημείωμα Νοσηλείας και εκείνος τονίζει ότι η νόσος που εμφάνισε δεν ήταν βαριά. “Εκεί οι ιατροί μετά από εξετάσεις τις οποίες έκαναν στην εγγονή μου περίπου μια εβδομάδα μετά, δηλαδή στις 04-04-2019, μας ανακοίνωσαν ότι υπάρχει λευχαιμία αλλά σε πολύ απλό στάδιο. Οι γονείς έπειτα από αυτό, μεσημβρινές ώρες της ίδιας ημέρας μετέφεραν το παιδί στον ογκολογική μονάδα Ελπίδα για να συνεχίσει τη νοσηλεία του. Εκεί επιβεβαίωσαν ότι η εγγονή μου πάσχει από λευχαιμία και ότι πρέπει να εισαχθεί προς νοσηλεία. Από τις 04-04-2019 έως τις 13-04-29019 από τα λεγόμενα των εκεί ιατρών, η κατάσταση του παιδιού ολοένα και βελτιωνόταν”.

Σε ερώτηση αν θεωρεί κάποιον υπεύθυνο για τον θάνατο της εγγονής του ο παππούς ήταν ξεκάθαρος. “Όχι, θεωρώ ότι οι γιατροί έκαναν ό,τι μπορούσαν“, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δασκαλάκης ο οποίος μένει στην Αθήνα και παρακολουθούσε από κοντά την εξέλιξη της υγείας της μικρής Μαλένας.