Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαΠατούλης για Δούρου: «Ας βγει να πει επιτέλους μια συγγνώμη»

Πατούλης για Δούρου: «Ας βγει να πει επιτέλους μια συγγνώμη»

Επίθεση κατά της Ρένας Δούρου εξαπέλυσε ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, μέσω του Realfm 97,8.

Αναφερόμενος στην κακοκαιρία, που άφησε πίσω 19 νεκρούς και ανυπολόγιστες καταστροφές, ο κ. Πατούλης επισήμανε πως αυτοί οι άνθρωποι χάθηκαν άδικα και διερωτήθηκε: «Γιατί συνεχώς να βρίσκονται κάποιοι να υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια, να είναι άσχετοι με τους ρόλους τους οποίους αναλαμβάνουν και τελικά να την πληρώνουν η χώρα μας και οι άνθρωποι οι οποίοι τους εμπιστεύτηκαν;»,.

Σχολιάζοντας την επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου στη Μάνδρα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ είπε: «Δεν πήγαν για να μάθουν, πήγαν για να δείξουν μια εικόνα ότι δήθεν πέρασαν από την καταστροφή. Πέρασαν από την κυβέρνηση εκεί, δεξιά και αριστερά και δεν συνάντησαν τη Δήμαρχο».

Ο Γιώργος Πατούλης κατηγόρησε την Περιφερειάρχη Αττικής πως κάνει φιγούρα και μόνο έργα βιτρίνας: «Σου λέει (σ.σ. η κ. Δούρου) να κάνουμε κανένα έργο βιτρίνας, καμία μάντρα παιδικής χαράς να φανεί και όχι να κάνουμε έργα αντιστήριξης για το όρος Πατέρας που έχει καεί τόσες φορές.

Έγινε καμία οργανωμένη στρατηγική αναδάσωσης, πέραν των εθελοντικών, από την περιφέρεια που εισπράττει τα χρήματα και τα οποία δεν διαθέτει εκεί που θα έπρεπε; Όλο φιγούρα είναι. Αλλά τα θέματα που βρίσκονται στην καθημερινότητα δεν λύνονται με φιγούρες και αστραπές. Λύνονται με στρατηγικές και οργάνωση».

Αναφερόμενος στις του δασάρχη, στον οποίο επιρρίπτονται ευθύνες από την περιφέρεια για την αντιπλημμυρική μελέτη που έμεινε στα χαρτιά, επισήμανε: «Θα έπρεπε να χτυπήσει τις πόρτες του δασάρχη και να του πει γιατί καθυστερείς τρία χρόνια; Eτέλεσε και πάω και στον εισαγγελέα αν χρειαστεί. Είναι μικροί για μεγάλες θέσεις. Μπορούσε να του τραβήξει τα αυτιά για να κάνει γρήγορα. Γιατί μερικά πράγματα πρέπει να γίνουν σε ελάχιστους μήνες στη χώρα μας. Γιατί έχει τότε τα χρήματα του ελληνικού λαού ως θεματοφύλακας;».

«Ας βγει η κ. Δούρου να πει μια συγγνώμη επιτέλους, ως περιφερειάρχης που έχει τη μεγάλη δεξαμενή των χρημάτων εγκλωβισμένη, γιατί δεν μπορεί να τη χρησιμοποιήσει. Γιατί κάποιοι έχουν μεγάλες θέσεις και είναι μικροί στην αποτελεσματικότητά τους. Θα πρέπει να λογοδοτήσουν γιατί έχουν αφήσουν ανοχύρωτες τις πόλεις, οι Περιφέρειες και η Περιφέρεια Αττικής από όμβρια ύδατα και αποστραγγιστικά έργα. Να μας απαντήσει η κ. Δούρου, αν έβαλε στο περιφερειακό της συμβούλιο φαραωνικό δημαρχείο 24 εκατ. αντί να κάνει εκείνο το έργο με 10 εκατ.;», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Πηγή: enikos.gr

Τα πιο σημαντικά