Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024
διάφοραΠατήσια: 56χρονος «αγόρασε» 8χρονο παιδί για 900 ευρώ και το εξανάγκαζε σε...

Πατήσια: 56χρονος «αγόρασε» 8χρονο παιδί για 900 ευρώ και το εξανάγκαζε σε επαιτεία

Τον εφιάλτη στα χέρια ενός 56χρονου Αλβανού βίωνε ένα ανήλικο αγόρι. Ο δράστης «αγόρασε» το παιδί από άπορη οικογένεια ομοεθνών του, το μετέφερε στην Ελλάδα και το εξανάγκαζε να επαιτεί σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, αφαιρώντας στη συνέχεια όλα τα χρήματα που συγκέντρωνε το παιδί.

Ο 56χρονος Αλβανός συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας (24/4) από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής στα Πατήσια, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ερυθρά αγγελία διεθνών αναζητήσεων της Interpol Αλβανίας.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., ο 56χρονος είχε καταδικαστεί στη χώρα του σε ποινή κάθειρξης 15 ετών για διακίνηση ανηλίκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας himara.gr, όπως προκύπτει από το διωκτικό έγγραφο, ο 56χρονος είχε έρθει σε επαφή με κυκλώματα διακινητών ανήλικων παιδιών στα Τίρανα, προσέγγισε μία άπορη οικογένεια ομοεθνών του και καταβάλλοντας 100.000 Λέκ Αλβανίας (900 ευρώ), «αγόρασε» τον 8χρονο.

Αφού μετέφερε το παιδί, με άγνωστο τρόπο, στην Ελλάδα, με την χρήση σωματικής βίας και απειλές, το εξανάγκαζε να επαιτεί σε διάφορα σημεία των Αθηνών, παραδίδοντας στον ίδιο τα χρήματα που αποκόμιζε. Είναι πιθανόν να εξανάγκαζε τον ανήλικο και σε άλλες παράνομες δραστηριότητες, προκειμένου να κερδίζει ο ίδιος χρήματα.

Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες της 24-4-2023 στα Πατήσια, έπειτα από επισταμένες αναζητήσεις, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 56χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης, που εκδόθηκε έπειτα από αίτημα της χώρας προέλευσής του, στην οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης -15- ετών για το αδίκημα της διακίνησης ανηλίκων.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς παρέλαβε ανήλικο αγόρι έναντι χρηματικού ποσού από την οικογένειά του στη χώρα καταγωγής του και αφού μετακινήθηκαν στη χώρα μας, εξανάγκαζε το ανήλικο να επαιτεί, αφαιρώντας του τα χρήματα που συγκέντρωνε.

O συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Τα πιο σημαντικά