Πατέρας παρακολούθησε τη δημόσια εκτέλεση του βιαστή της 3χρονης κόρης του

Αυγ 4, 2017 2:15 ΜΜ
More videos

Όπως είχαμε παρουσιάσει πριν λίγες μέρες στο άρθρο μας εδώ, ο 41χρονος Μοχάμεντ αλ Μαγκράμπι καταδικάστηκε στην εσχάτη των ποινών για τον βιασμό και τη δολοφονία ενός 3χρονου κοριτσιού και οι Αρχές της Υεμένης προχώρησαν στη δημόσια εκτέλεσή του σε κεντρικό δρόμο.

Ο πατέρας του κοριτσιού, ανέφερε πως παρακολούθησε την εκτέλεση με πυροβόλο του άντρα “με ανακούφιση και ικανοποίηση”. Ο Γιαχία Αλματάρι στάθηκε μπροστά στο κοινό χιλιάδων ανθρώπων, όσο ο γείτονάς του, Μοχάμεντ αλ Μαγκράμπι, πυροβολούταν εν ψυχρώ με ΑΚ-47.

Ο 47χρονος είχε κριθεί ένοχος από το δικαστήριο της Σαρία της Υεμένης για βιασμό και στραγγαλισμό της Ράνα Αλματάρι, που άρπαξε από το δρόμο.

Ο άτυχος πατέρας, αφού παρακολούθησε τη σκληρή εκτέλεση, ανέφερε: “Νιώθω σαν να ξαναγεννήθηκα. Αυτή είναι η πρώτη μέρα της ζωής μου. Νιώθω ανακουφισμένος πια.”

Και άλλα μέλη της οικογενείας είχαν συγκεντρωθεί στο πλήθος, φωνάζοντας: “Ζήτω η δικαιοσύνη”, όσο ο Μαγκράμπι κατέβαινε από το πίσω μέρος ενός περιπολικού.

Ο Μοχάμεντ αλ Μαγκράμπι άρπαξε από δρόμο της Σαναά, την πρωτεύουσα της Υεμένης, και στραγγάλισε τη μικρή του γειτόνισσα, Ράνα Αλματάρι.

Ο Μοχάμεντ αλ Μαγκράμπι εκτελέστηκε με ΑΚ-47, αφότου καταδικάστηκε σύμφωνα το Νόμο της Σαρίας.

Ο 47χρονος είχε κριθεί ένοχος από το δικαστήριο της Σαρία της Υεμένης για βιασμό και στραγγαλισμό της Ράνα Αλματάρι, που άρπαξε από το δρόμο.

Ο δολοφόνος αναγκάστηκε να ξαπλώσει μπρούμυτα σε ένα σεντόνι με τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη, ενώ ένας αστυνομικός στεκόταν από πάνω του με πυροβόλο ΑΚ-47.

Όσο το συγκεντρωμένο πλήθος στην πρωτεύουσα της Υεμένης επευφημούσε, εκείνος πυροβολήθηκε 3 φορές στην πλάτη, πεθαίνοντας ακαριαία.

Ο πατέρας του κοριτσιού ανέφερε πως η δικαιοσύνη έλαμψε, σύμφωνα με το Νόμο της χώρας του. Είπε: “Η δικαιοσύνη και η απόφαση του Θεού και της Σαρίας, επικράτησαν. Παρακολούθησα το δολοφόνο της κόρης μου να εκτελείται στην Πλατεία Ταρίρ της Σαναά και μετά πήγα με τους άντρες της οικογένειάς μου, γείτονες και άλλα άτομα του πλήθους, στο νεκροτομείο του νοσοκομείου που βρισκόταν η Ράνα. Πήραμε το κορμάκι της και το θάψαμε στο κοντινό νεκροταφείο. Η γυναίκα μου, Χαμίλε, κι εγώ, είμαστε ευγνώμονες στο Θεό. Η δικαιοσύνη και ο νόμος του Αλλάχ εκτελέστηκαν.”

Ο Γιαχία Αλματάρι στάθηκε μπροστά στο κοινό χιλιάδων ανθρώπων, όσο ο γείτονάς του, Μοχάμεντ αλ Μαγκράμπι, πυροβολούταν εν ψυχρώ με ΑΚ-47.

Υπήρχαν ανησυχίες πως, όταν ο δολοφόνος θα κατέφθανε στην κεντρική πλατεία, το πλήθος θα τον άρπαζε και θα τον λίντσαρε, εξαιτίας του μίσους που αισθάνονταν γι΄αυτόν.

Ο Μοχάμεντ αλ Μαγκράμπι άρπαξε τη Ράνα όσο έπαιζε έξω από το σπίτι της στη Σάνα, την πρωτεύουσα της Υεμένης, κατά τη διάρκεια του εορτασμού του Ιντ. Την πήγε στο σπίτι του πατέρα του, όπου και τη βίασε, ενώ στη συνέχεια τη στραγγάλισε με τα ίδια του τα χέρια. Αργότερα βίασε το άψυχο κορμάκι του κοριτσιού, πριν το πετάξει σε ένα τζαμί στη γειτονιά Μπέιτ Μιγιάντ, όπου ζούσε με τους γονείς της.

Ο θάνατος του 3χρονου κοριτσιού συγκλόνισε τη χώρα, που βρίσκεται σε εμφύλιο πόλεμο. Μετά τη σύλληψη του Μαγκράμπι, αρχικά καταδικάστηκε σε 100 μαστιγώματα, αφού ομολόγησε το βιασμό και τη δολοφονία. Όμως ο κόσμος είχε εξοργιστεί τόσο πολύ, που ο δικαστής αποφάσισε ότι η τιμωρία δεν ήταν αρκετή και αυτοσχεδίασε.

Ο μαροκινής καταγωγής, αλ Μαγκράμπι, συνελήφθη 2 μέρες μετά την εξαφάνιση της Ράνα, στις 25 Ιουνίου. Γνώριζε την οικογένεια του θύματος και όταν η αστυνομία εισέβαλε στο υπόγειο που έμενε με τους γονείς του, βρήκε χάπια και λιπαντικά, που οδήγησε τους ανακριτές στο συμπέρασμα ότι το έγκλημα ήταν προσχεδιασμένο.

Ο Μοχάμεντ αλ Μαγκράμπι άρπαξε τη Ράνα όσο έπαιζε έξω από το σπίτι της στη Σάνα, την πρωτεύουσα της Υεμένης, κατά τη διάρκεια του εορτασμού του Ιντ.

Γνώριζε την οικογένεια του θύματος και όταν η αστυνομία εισέβαλε στο υπόγειο που έμενε με τους γονείς του, βρήκε χάπια και λιπαντικά, που οδήγησε τους ανακριτές στο συμπέρασμα ότι το έγκλημα ήταν προσχεδιασμένο.

Ο μαροκινής καταγωγής, αλ Μαγκράμπι, συνελήφθη 2 μέρες μετά την εξαφάνιση της Ράνα, στις 25 Ιουνίου.

Μετά τη σύλληψη του Μαγκράμπι, αρχικά καταδικάστηκε σε 100 μαστιγώματα, αφού ομολόγησε το βιασμό και τη δολοφονία. Όμως ο κόσμος είχε εξοργιστεί τόσο πολύ, που ο δικαστής αποφάσισε ότι η τιμωρία δεν ήταν αρκετή και αυτοσχεδίασε.

Ο Αλματάρι χαρακτήρισε τον δολοφόνο της κόρης του ως “τέρας”. Ανέφερε: “Ποιο θα μπορούσε να είναι το κίνητρό του; Ακόμα και ένα ζώο θα μπορούσε να δείξει έλεος στη Ράνα. Δεν έχουμε εχθρούς. Το κορμάκι της έφερε τόσο άσχημες πληγές, που μόνο η Ράνα γνωρίζει.”

Περιγράφοντας τη μέρα της εξαφάνισης της Ράνα, ανέφερε πως είχε βγει για να παίξει με φίλους. “Η Ράνα εξαφανίστηκε το απόγευμα του Ιντ. Το είπαμε στην αστυνομία και ο Τύπος με τις κρατικές τηλεοράσεις έκαναν έκκληση για βοήθεια. Οι γείτονες μας βοήθησαν στο ψάξιμο”, ανέφερε.

Η μητέρα του άτυχου κοριτσιού λιποθύμησε στο άκουσμα ότι βρέθηκε το άψυχο σώμα της σε ένα εγκαταλελειμμένο μαγαζί και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, για να καθησυχαστεί από το σοκ. Ανέφερε πως έψαχνε μάταια την κόρη της, μόλις ανακάλυψε την εξαφάνισή της.

Είπε: “Η Ράνα έφυγε από το σπίτι, για να παίξει με κάποια άλλα παιδιά. Μετά από 10 ή 15 λεπτά, βγήκα να τη βρω. Ψάξαμε παντού, αλλά ήταν άφαντη. Ζητήσαμε από φίλους, συγγενείς και γείτονες να την ψάξουν με τα αυτοκίνητα. Δεν υπήρχε πουθενά ίχνος της. Ήταν πολύ περίεργος ο τρόπος που εξαφανίστηκε, σαν να άνοιξε η γη και να την κατάπιε.”

Ο πατέρας της Ράνα φτάνει στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας της Υεμένης, για να παρακολουθήσει την εκτέλεση του δολοφόνου και να νιώσει τη δικαίωση.

Το πλήθος φώναζε: “Ζήτω η δικαιοσύνη”, όσο ο Μαγκράμπι κατέβαινε από το πίσω μέρος ενός περιπολικού.

Ο άντρας βίασε το άψυχο κορμάκι του κοριτσιού, πριν το πετάξει σε ένα τζαμί στη γειτονιά Μπέιτ Μιγιάντ, όπου ζούσε με τους γονείς της.

Κόσμος μαζεύτηκε γύρω από την κεντρική πλατεία και σκαρφάλωσε σε στύλους και ταράτσες, για να έχει μια καλή θέα της εκτέλεσης.

“Απαιτήσαμε την άμεση τιμωρία του εγκληματία και τώρα η δικαιοσύνη επικράτησε”, ανέφερε ο πατέρας μετά την απομάκρυνση της σωρού του Μαγλράμπι. Μετά τη σύλληψη του δολοφόνου, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από το αστυνομικό τμήμα που κρατούταν και απαιτούσε δικαιοσύνη.

Ο αλ Μαγκράμπι δεν έδειχνε μετανιωμένος. Το περιπολικό που τον μετέφερε στην πλατεία, είχε συνοδεία 5 άλλων περιπολικών, όσο συγκεντρώνονταν οι 10.000 θεατές της εκτέλεσης. Πριν πυροβοληθεί, ένας αστυνομικός διάβασε τη δικαστική απόφαση της εκτέλεσής του. Ο Μαγκράμπι γύρισε το κεφάλι του για να κοιτάξει τον εκτελεστή πριν βάλει τέλος στη ζωή του.

Η εκτέλεση βιντεοσκοπήθηκε και προβλήθηκε από την κρατική τηλεόραση, ενώ πολλοί ήταν και οι παρευρισκόμενοι που τη βιντεοσκοπούσαν με τα κινητά τους.

Ο θείος της Ράνα, Φουάντ Αλματάρι, ανέφερε πως αποφάσισαν να θάψουν το κορμάκι της, μόνο όταν ο δολοφόνος της βρεθεί νεκρός. Είπε: “Η κόλαση είναι γραμμένη σε ολόκληρο το πρόσωπο του δολοφόνου. Απαιτήσαμε από την κυβέρνησή μας και τη δικαιοσύνη να τιμωρήσουν τον εγκληματία σύμφωνα με το Νόμο της Σαρία και όσο νωρίτερα γινόταν, για να μπορέσουμε να ηρεμήσουμε και να αναπαυθεί εν ειρήνη η ψυχή της Ράνα. Η δικαιοσύνη έκανε τη δουλειά της.”

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

[dailymail]

Ακολουθήστε μας στο facebook: