Πατέρας έφτιαξε εφαρμογή για να σηκώνει οπωσδήποτε ο γιος του το κινητό

30 Αυγούστου, 2017 8:44 ΜΜ
More videos

Είναι απίστευτο το τι μπορεί να σκεφτεί ένας γονέας όταν πρόκειται για ένα θέμα του παιδιού του. Έτσι και ο πατέρας του Μπεν Χέρμπερτ, Νικ Χέρμπερτ, έφτιαξε μια εφαρμογή για το κινητό του γιου του, έτσι ώστε να είναι αδύνατον ο Μπεν να αγνοήσει μήνυμα ή κλήση από τον πατέρα του.

Η σωτήρια (για τους γονείς) και παντελώς αποτρόπαια (για τα παιδιά) εφαρμογή, ονομάζεται ReplyASAP και λειτουργεί με τον εξής δαιμόνιο τρόπο: όταν ο γονέας (ή ο όποιος ενδιαφερόμενος τέλος πάντων) στείλει ένα γραπτό μήνυμα (sms) στο παιδί του μέσω της εφαρμογής, τότε το μήνυμα ουσιαστικά κάνει πλήρη κατάληψη στο κινητό του παραλήπτη (του παιδιού), καταλαμβάνει όλη την οθόνη του κινητού και το τηλέφωνο αρχίζει να χτυπά σαν συναγερμός.

Η λειτουργία του κινητού δεν αποκαθίσταται αν ο παραλήπτης δεν διαβάσει (τουλάχιστον) το μήνυμα.
Μάλιστα, η κατάληψη στο κινητό γίνεται ό,τι και αν κάνει ο παραλήπτης εκείνη τη στιγμή: μιλά, παίζει παιχνίδι, σερφάρει στο ίντερνετ, κλπ. κλπ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ήχος του συναγερμού χτυπά ακόμη και αν το κινητό του παραλήπτη βρίσκεται στη αθόρυβη λειτουργία.

Μπόνους λειτουργίες για τον αποστολέα: λαμβάνει ειδοποίηση που λέει ότι το μήνυμά του διαβάστηκε ή έγινε παράλειψη, ώστε να μην υπάρχει δικαιολογία μη απάντησης για τον παραλήπτη. Επιπλέον, στέλνει ειδοποίηση ότι το μήνυμα αποστέλλεται και δεν έχει παραδοθεί, επειδή το τηλέφωνο είναι κλειστό ή δεν υπάρχει σύνδεση στο ίντερνετ. Επίσης, η χρέωση είναι άπαξ και μπορεί να εγκατασταθεί στα κινητά όσων παραληπτών θέλει ο αγοραστής (φανταστείτε πχ. να έχετε 3 παιδιά).

«Όταν αγόρασα στον Μπεν κινητό, αυτό που νόμιζα για λύση έγινε τελικά πρόβλημα. Επειδή ήταν έξυπνο κινητό, έπαιζε παιχνίδια ή έβλεπε βίντεο σε αυτό. Έτσι έβαζε το κινητό του στο αθόρυβο, για να μην ξέρω τι κάνει. Όποτε προσπαθούσα να τον πάρω τηλέφωνο ή να του στείλω μήνυμα, σπάνια απαντούσε γιατί δεν το άκουγε ή γιατί ντρεπόταν να μιλάει με το μπαμπά μπροστά στους φίλους του», λέει ο Νικ.

Το ReplyASAP είναι διαθέσιμο για Android και iOS, ωστόσο δεν λειτουργεί στα iPhone, λόγω τεχνικών περιορισμών που βάζει η Apple.

Πάντως, όπως επισημαίνει ο ίδιος ο δημιουργός της εφαρμογής, καλό είναι οι γονείς να μην κάνουν κατάχρησή της, αλλά να στέλνουν ειδοποίηση μέσω αυτής όταν πραγματικά πρόκειται για κάτι σοβαρό. Εξάλλου δεν υπάρχει (ακόμη) τρόπος να απαγορεύεται στον χρήστη να διαγράψει την εφαρμογή από το κινητό του. Ωστόσο, και σε αυτή την περίπτωση, ο γονέας ειδοποιείται ότι ο νεαρός ή η νεαρά πάτησε το απεγκατάσταση.

[news]