Πατέρας Αντώνιος: «Είμαι πολύ θλιμμένος και στενοχωρημένος. Λέτε να το ξέραμε και να μιλάγαμε αυτή τη στιγμή;»

18 Νοεμβρίου, 2022 10:49 ΜΜ
More videos

Για πρώτη φορά, ο πατέρας Αντώνιος, ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου» απάντησε χιονοστιβάδα καταγγελιών περί ασέλγειας σε τρία αγόρια και περί ξυλοδαρμού στη δομή.

«Είμαι πολύ θλιμμένος και στενοχωρημένος. Εμείς έχουμε αφιερώσει τη ζωή μας, 25 ολόκληρα χρόνια, στο παιδί που είναι σε ανάγκη κι έχει κίνδυνο. Όσον αφορά στη συγκεκριμένη υπόθεση, το μάθαμε μέσα από ένα δημοσίευμα και τίποτα άλλο δεν γνωρίζω.

Αυτό που μπορώ να σας πω όμως είναι το εξής. Σε πολλές συνεντεύξεις μας το έχω αναφέρει. Εμείς έχουμε και φιλοξενούμε παιδιά τα οποία δεν είναι τα συνηθισμένα παιδιά που ξέρουμε. Από παραβατικές οικογένειες, παιδιά μεγάλα σε ηλικία, παιδιά που δεν ήξεραν από όρια, παιδιά που θέλουν να παραβατούν και η Κιβωτός του Κόσμου με όλο το επιστημονικό της προσωπικό πρωτίστως είναι να θεραπεύσουμε το τραύμα.

Το τραύμα της ψυχής αυτών των παιδιών, δηλαδή την απώλεια του φυσικού τους γονιού» είπε αρχικά ο πατέρας Αντώνιος, ο οποίος σημείωσε πως δεν ξέρει ποιος είναι ο 19χρονος έχει κάνει την καταγγελία για σeξουαλική κακοποίηση.

«Λίγο αργότερα, ο πατέρας Αντώνιος πρόσθεσε: «Όλα αυτά τα πράγματα με εκπλήσσουν πραγματικά. Εμείς μένουμε στην ουσία μέσα στο έργο. Να σας πω κάτι, δεν ξέρω αν σας έχει συμβεί το να μεγαλώνετε παιδιά, τραυματισμένα, από παραβατικές οικογένειες, είναι λυπηρό εμείς που κάνουμε αυτή τη δουλειά, δεν πρόκειται αυτά τα παιδιά να συγχωρήσουν ότι είμαστε στη ζωή τους κι όχι ο γονιός τους. Δεν μιλάω για όλα. Λέτε να το ξέραμε και να μιλάγαμε αυτή τη στιγμή;»