ΠΑΣΟΚ: Υπερψηφίζουν το άρθρο για την αναδοχή παιδιών από ομοφυλόφιλους

9 Μαΐου, 2018 12:28 ΜΜ
More videos

Με τους εισηγητές των κομμάτων ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τα «μέτρα για την προώθηση των θεσμών της αναδοχής και υιοθεσίας».

Χριστοφιλοπούλου: «Ναι» στο άρθρο 8

Πριν από λίγο η εισηγήτρια της ΔΗΣΥ, Εύη Χριστοφιλοπούλου δήλωσε ότι το κόμμα της θα υπερψηφίσει το επίμαχο άρθρο 8 που αφορά την αναδοχή και από ομόφυλα ζευγάρια, τονίζοντας ότι είναι προς τη θετική κατεύθυνση οι αλλαγές που έγιναν από την κ. Φωτίου αναφορικά με την καταλληλότητα του ανάδοχου γονέα και το να μην ισχύει όριο ηλικίας για την περίπτωση συγγενούς.

«Σε όλους όσους μιλούν για θέματα ωριμότητας της κοινωνίας να θυμίσω τις μεγάλες τομές του ΠΑΣΟΚ το 1982 στον πολιτικό γάμο και την ισότητα των φύλων, που δεν ήταν αποδεκτές από την κοινωνία και σήμερα είναι κεκτημένο από πολιτικές δυνάμεις που δεν τις ψήφισαν» είπε η κ. Χριστοφιλοπούλου στέλνοντας και ένα μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος της όπου τις προηγούμενες μέρες καταγράφησαν αρκετές διαφωνίες, συντασσόμενη στην ουσία με την άποψη που διατύπωσε ο Ε. Βενιζέλος.

Περισσεύει η υποκρισία

«Να είμαστε όλοι προσγειωμένοι στο Σύνταγμα μας, περισσεύει η υποκρισία όλων όταν ξεχνάμε ότι έτσι όπως ισχύει ο νόμος σήμερα οποιοσδήποτε Έλλην πολίτης μεμονωμένος μπορεί να υιοθετήσει ένα παιδί ή να γίνει ανάδοχος χωρίς να γίνονται διακρίσεις με βάση την σεξουαλική προτίμηση», τόνισε η εισηγήτρια της ΔΗΣΥ, επικαλούμενη όπως είπε και την ευρωπαϊκή νομολογία, που προτάσσει τα δικαιώματα του παιδιού.

Παρών από το ΚΚΕ – Επιφυλάξεις για τα άρθρα

Ο εισηγητής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντάκτης υποστήριξε ότι το κόμμα του εκφράζει σοβαρές επιφυλάξεις για το επίμαχο άρθρο, με βασικό κριτήριο το θέμα της σωστής ψυχοσωματικής ανάπτυξης του παιδιού αλλά και γιατί η αναδοχή αποτελεί σκαλοπάτι για την επέκταση της υιοθεσίας. « Σε αντίθεση με την απαράδεκτη ομοφοβία των Χρυσαυγιτών, όσο σεβασμός και αν υπάρχει στον σεξουαλικό προσανατολισμό δεν δικαιολογεί την παραμόρφωση της γονικής σχέσης ανάμεσα στα δύο φύλα» είπε ο εισηγητής του ΚΚΕ. Ανακοίνωσε ότι το κόμμα του δηλώνει παρών στο νομοσχέδιο και εκφράζει επιφυλάξεις για τα άρθρα.  

Πρόθεση να καταψηφίσουν οι ΑΝΕΛ

Την πρόθεση των ΑΝΕΛ να καταψηφίσουν το άρθρο 8 εξέφρασε ο εισηγητής τους Γιώργος Λαζαρίδης, ωστόσο και στο συγκυβερνών κόμμα καταγράφονται διαφοροποιήσεις, καθώς ο Θανάσης Παπαχρηστόπουλος και ίσως και ο Κώστας Ζουράρις θα το στηρίξουν.

Υπέρ το Ποτάμι

Ξεκάθαρα θετική θέση είχε από την αρχή το Ποτάμι, κάτι που επισημάνθηκε και σήμερα από το εισηγητή του, Γιώργο Μαυρωτά λέγοντας ότι  η στάση του Ποταμιού στα δικαιώματα δεν είναι αλα κάρτ, και δεν συμμετέχει σε καταστροφικές πολιτικές πόλωσης.  Παράλληλα άσκησε κριτική σε όσους λένε ότι η αντιπολίτευση πρέπει να καταψηφίζει ούτως ή άλλως νομοσχέδια που δεν ψηφίζουν οι ΑΝΕΛ, λέγοντας ότι όποιος θεωρεί ότι ροκανίζει τη καρέκλα της συγκυβέρνησης από τη μη ψήφιση τέτοιων  νομοσχεδίων αυταπατάται, χάνει μέρος από το προοδευτικό ακροατήριο και το τμήμα της κοινωνίας όπου αυτές οι διατάξεις θα του βελτίωναν τη ζωής.

Πηγή: athina984.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook: