Κυριακή, 21 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΠασχάλης: «Η Αλίκη είναι η σύζυγός μου είτε σας αρέσει είτε όχι»

Πασχάλης: «Η Αλίκη είναι η σύζυγός μου είτε σας αρέσει είτε όχι»

Όσα είπε ο Πασχάλης σε συνέντευξή του.

Ο Πασχάλης έκανε αναδρομή στην πορεία του μέχρι σήμερα στο Πάμε Δανάη και στην δημοσιογράφο Χριστίνα Κόμπου. Ανάμεσα σε άλλα, ο καλλιτέχνης μίλησε για τους Olympians, την εμπειρία του στην Eurovision και την σύζυγό του, Αλίκη.

«Ο Πασχάλης αναφέρθηκε στη Eurovision του 1977, όταν εκείνος μαζί με τους Ρόμπερτ Ουίλιαμς, Μαριάννα Τόλη και Μπέσσυ Αργυράκη ανέβηκαν στην σκηνή και ερμήνευσαν το αγαπημένο τραγούδι «Μάθημα Σολφέζ».

«Δουλέψαμε πολύ σκληρά στη Eurovision, αλλά το αποτέλεσμα μας αδίκησε. Μόλις ανεβήκαμε στη σκηνή, ο ήχος κατέβηκε στο 60%.

Όταν μας έστησαν στη σκηνή έβαλαν τον Ρόμπερτ πιο μακριά από το συμφωνημένο και ο σχολιαστής είπε ‘ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς και οι άλλοι. Το μεγάλο έπαθλο από τη Eurovision είναι ότι όλοι ακόμα και σήμερα θυμούνται το “Μάθημα Σολφέζ”».

Ο Πασχάλης αποκάλυψε και την ιστορία πίσω από το τραγούδι «Σχολείο»: «Όταν το έγραψα έτρεξα στη γειτονιά μου, συνάντησα τη φίλη μου την Αλίκη.

Της το τραγούδησα και ενθουσιάστηκε, μου είπε να το κάνω δίσκο. Δεν είχα καμία σχέση με τους δίσκους, ήμουν ένας μπογιατζής που έβαφε αυτοκίνητα. Ήταν το πρώτο τραγούδι που έγραψα και η πρώτη ακροάτρια ήταν η Αλίκη».

Όταν το έγραψα έτρεξα στη γειτονιά μου συνάντησα τη φίλη μου την Αλίκη, της το τραγούδησα κι ενθουσιάστηκε. Μου είπε να το κάνω δίσκο, δεν είχα καμια σχέση με τους δίσκους. Ήμουν ένας μπογιατζής που έβαφε αυτοκίνητα. Ήταν το πρώτο τραγούδι έγραψα κι η πρώτη ακροάτριά ήταν η Αλίκη.

Φυσικά ο Πασχάλης αναφέρθηκε και στις εκδηλώσεις θαυμασμού που έχει δεχτεί.

«Ντράπηκα να υπογράψω στο στήθος της θαυμάστριας που μου το ζήτησε, αλλά προθυμοποιήθηκε ο κιθαρίστας. Σε μία συναυλία μου θαυμάστρια μου ζητούσε επίμονα το τηλέφωνό μου, ανέβηκε η Αλίκη (η σύζυγός του) στην σκηνή και την πέταξε κάτω».

«Η Αλίκη είναι ο άνθρωπος που με προσέχει, όχι γιατί είμαι ατίθασος, αλλά γιατί ως καλλιτέχνης είμαι ανασφαλής. Η Αλίκη είναι η σύντροφός μου κι εκείνη που με προσέχει, είτε σας αρέσει είτε όχι!», είπε ο καλλιτέχνης.

Τα πιο σημαντικά