Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024
Ελλάδα«Πάρτι» βεγγαλικών στην Πάρνηθα ενώ οι ριπές του ανέμου άγγιζαν τα 10...

«Πάρτι» βεγγαλικών στην Πάρνηθα ενώ οι ριπές του ανέμου άγγιζαν τα 10 μποφόρ και τον κίνδυνο πυρκαγιάς στο κόκκινο

‘Εριχναν πυροτεχνήματα στην Πάρνηθα παρά τις απαγορεύσεις και τον κίνδυνο πυρκαγιάς στην Αττική στο κόκκινο

Κι ενώ το περιστατικό στην Ύδρα με την πρόκληση πυρκαγιάς στο πευκοδάσος του νησιού εξαιτίας ρίψης βεγγαλικών είναι πρώτη είδηση τις τελευταίες μέρες, βίντεο – ντοκουμέντο καταγράφει τα πυροτεχνήματα στην ευρύτερη περιοχή της Πάρνηθας από ασυνείδητους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega διοργανωτές δεξιώσεων αγνόησαν τις απαγορεύσεις για πυροτεχνήματα στη Βαρυμπόμπη.

Το “πάρτι βεγγαλικών” έκανε τη νύχτα μέρα, ενώ οι ριπές του ανέμου άγγιζαν τα 10 μποφόρ.

Ειδικότερα, το πρώτο βίντεο που παρουσίασε το Mega είναι από το βράδυ της Παρασκευής, όταν τα πύρινα μέτωπα ήταν πολλά με την πυροσβεστική να κάνει υπεράνθρωπη προσπάθεια για κατάσβεση ενώ οι άνεμοι έπνεεαν εξαιρετικά ισχυροί.

4a3c538689b34433bf812ba27e95bf0d

Υπάρχει, εκτός απ’ αυτό, και δεύτερο βίντεο πάλι από την ευρύτερη περιοχή της Πάρνηθας όπου έγινε ρίψη βεγγαλικών το Σάββατο, με τα επίπεδα επικινδυνότητας για εκδήλωση πυρκαγιάς να είναι στο 4.

573b0f5956fa456c898014dae0f628e1 47fdaf481ebe426faeeacb23e39d6f38 ec3345015f8d4667b6707bb3e9296f21
Πρόστιμο 3.000 ευρώ για βεγγαλικά στην Αρτέμιδα

Την ίδια ώρα πρόστιμο 3.000 ευρώ επιβλήθηκε από την πυροσβεστική σε άνδρα που έριχνε βεγγαλικά στην παραλία του Αγίου Νικολάου στην Αρτέμιδα, δίπλα σε δάσος.

H ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 3.000 ευρώ, σήμερα 23 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Μαρκοπούλου, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε χρήση καύσεων ειδών πυροτεχνουργίας (βεγγαλικά), πλησίον δασικής έκτασης, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην παραλία Αγίου Νικολάου, του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδας, στην Αττική.

Ύδρα: Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος με ενδεχόμενο δόλο

Υπενθυμίζεται πως δίωξη σε βαθμό κακουργήματος με ενδεχόμενο δόλο ασκήθηκε στα 13 μέλη του πληρώματος της πολυτελούς θαλαμηγού που κατηγορούνται ότι εκτόξευσαν πυροτεχνήματα με αποτέλεσμα τη δασική πυρκαγιά στην περιοχή Μπίστι στην Ύδρα.

“Με το δίκαιο της θάλασσας και με την υπάρχουσα νομοθεσία, κατηγορείται ο καπετάνιος και τα μέλη του πληρώματος σε κάθε πλοίο μέσα στη θάλασσα για ό,τι και αν συμβεί. Εδώ η ποινή είναι μέχρι και 10 χρόνια, μπορεί να κατασχεθεί και η θαλαμηγός. Τώρα έγινε έκθεση κατάσχεσης. Για να κατασχεθεί μεγάλο περιουσιακό στοιχείο θα πρέπει να υπάρχει δικαστική απόφαση”, λέει, μιλώντας στο MEGA, ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας.

Σχετικά με τους επιβάτες της θαλαμηγού, σημειώνει:

“Την κοπάνησαν γοργά γοργά. Ίσως επειδή είναι επώνυμοι, εύποροι από το Καζακστάν. (…) Υπάρχει διχογνωμία η οποία παρουσιάστηκε όταν πήγε και έκανε την έρευνα το Λιμενικό, διχογνωμία Πυροσβεστικής, μαρτύρων και Λιμενικού. Το Λιμενικό δεν βρήκε τίποτα. Έχουμε την αρνητική αναφορά του Λιμενικού και τη θετική, μέσω των μαρτυριών, της Πυροσβεστικής”.

Υπενθυμίζεται ότι οι ποινές για εμπρησμό με βεγγαλικά είναι φυλάκιση ενός έτους και χρηματικό πρόστιμο για μεγάλη καταστροφή ή φυλάκιση για τουλάχιστον 5 έτη και χρηματικό πρόστιμο. Οι ποινές αυτές δεν έχουν αναστέλλουσα ισχύ και δεν είναι χρηματικά μετατρέψιμες.

Τα πιο σημαντικά