«Πάρτε τα 215.000 του Ρουβά και κάντε τα PCR»: Κίνημα στο Twitter με αίτημα τα δωρεάν τεστ

31 Δεκεμβρίου, 20217:09 ΜΜ
More videos

Έντονες είναι πλέον οι αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την εκδήλωση της Πρωτοχρονιάς που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων στην Τεχνόπολη με τον Σάκη Ρουβά, σε συνδυασμό με τις ατελείωτες ουρές και το μεγάλο κόστος που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες για τη διενέργεια PCR τεστ.

Νούμερο ένα τάση είναι εδώ και μερικές ώρες στο ελληνικό Twitter το #Δωρεάν_pcr_test. Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης εκφράζουν έντονα τη δυσαρέσκειά τους για το μεγάλο κόστος που συνεπάγεται η διενέργεια μοριακού ελέγχου στη χώρα μας (μέση τιμή 60€), την ώρα που τα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται με αλματώδεις ρυθμούς.

Μάλιστα, οι ουρές έξω από τις δημόσιες και ιδιωτικές δομές που πραγματοποιούν τέτοιους ελέγχους είναι ατελείωτες τις τελευταίες ημέρες, προκαλώντας ακόμα περισσότερο την αντίδραση των πολιτών.

Σε συνδυασμό, μάλιστα, με την είδηση ότι η εκδήλωση του Δήμου Αθηναίων στην Τεχνόπολη για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα κοστίσει 215.000 ευρώ, σημαντικό μέρος των οποίων θα λάβει ο Σάκης Ρουβάς για μια εμφάνιση 17 λεπτών, τα αίματα έχουν ανάψει για τα καλά.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, διευκρίνισε πως δεν χρειάζεται PCR μετά από θετικό rapid.

«Επειδή αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάρα πολλά κρούσματα και μεγάλη ταλαιπωρία, είναι καλύτερα με το rapid τεστ να μείνουμε στο σπίτι» ανέφερε χαρακτηριστικά κατά την καθιερωμένη ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας.

Νωρίτερα, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, είχε εξηγήσει πως μόνο οι ανεμβολίαστοι που νοσούν για πρώτη φορά και θέλουν να εκδώσουν πιστοποιητικό νόσησης είναι απαραίτητο να επιβεβαιώσουν το rapid με μοριακό τεστ.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News