Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024
ΕλλάδαΠάρνηθα: Άνθρωποι έδωσαν τυρόπιτες, πατατάκια, σάντουιτς σε ελάφι και πέθανε

Πάρνηθα: Άνθρωποι έδωσαν τυρόπιτες, πατατάκια, σάντουιτς σε ελάφι και πέθανε

Οι εθελοντές Δασοπροστασίας Αττικής επισημαίνουν ότι δεν πρέπει να ταΐζουμε τα ελάφια στην Πάρνηθα. Υπάρχει αρκετή τροφή και πρέπει οι επισκέπτες να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Τραγική κατάληξη είχε ένα ελάφι στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας πριν από λίγες ημέρες ενώ ένα δεύτερο γλίτωσε την τελευταία στιγμή, εξαιτίας της απερισκεψίας ορισμένων επισκεπτών του Δρυμού.

Σύμφωνα με τους κτηνιάτρους που εξέτασαν τα ελάφια, υπέφεραν από στομαχικό ίλιγγο και πρήξιμο εντέρου από υπερβολική κατάποση ψωμιού που έδωσαν οι επισκέπτες και σε συνδυασμό με τυριά και φρούτα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, τα ζώα έλαβαν ως τροφή τυρόπιτες, σάντουιτς με ζαμπόν και τσιπς που πέταξαν ορισμένοι επισκέπτες στη Πάρνηθα.

Οι εθελοντές Δασοπροστασίας Αττικής επισημαίνουν ότι δεν πρέπει να ταΐζουμε τα ελάφια στην Πάρνηθα. Υπάρχει αρκετή τροφή και πρέπει οι επισκέπτες να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Μια από τις προηγούμενες Κυριακές, στη Πάρνηθα, στη τοποθεσία Πάρκο των Ψυχών, το περίπολο του Ε.ΔΑΣ.Α. μετά από υπόδειξη επισκεπτών και περιπατητών του βουνού, είδε ένα μεγαλόσωμο θηλυκό ελάφι να βρίσκεται ξαπλωμένο ακίνητο στο ρέμα βόρεια του Πάρκου.

Ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιοι φορείς, Δασαρχείο και Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας οι οποίοι έφτασαν άμεσα.

Σύμφωνα με κτηνίατρο που το εξέτασε, το ζώο έπαθε στομαχικό ίλιγγο, πρήξιμο εντέρου, πρήξιμο κοιλιάς , προφανώς από υπερβολική κατάποση ψωμιού που τις έδωσαν οι παρευρισκόμενοι και σε συνδυασμό με τυριά και φρούτα. Το ζώο γλύτωσε το θάνατο για λίγο, ενώ μια εβδομάδα πριν έχασαν ένα ζώο από παρόμοια κατάσταση.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, τα ζώα έλαβαν ως τροφή τυρόπιτες, σάντουιτς με ζαμπόν (!), γαριδάκια (!!) κλπ.

Θερμή παράκληση προς όλους τους επισκέπτες : Μην ταΐζετε τα άγρια ζώα ! Υπάρχει πληθώρα τροφής στο δάσος για όλους. Σεβαστείτε τα ζώα και τις οδηγίες των αρχών.



Τα πιο σημαντικά