Πάρκο προστασίας ρινόκερων πυροβολεί και σκοτώνει τους λαθροκυνηγούς

15 Φεβρουαρίου, 2017 1:06 ΜΜ
More videos

Το Εθνικό Πάρκο Καριζάνγκα έχει να αναφέρει μια επιτυχημένη ιστορία σχετικά με την προστασία των ρινόκερων. Αυτό που κάνουν για να το πετύχουν, είναι κάπως ασυνήθιστο: Επιτρέπουν στους εργαζόμενους να πυροβολήσουν ή ακόμη και να σκοτώσουν τους επίδοξους λαθροκυνηγούς.

Μέχρι στιγμής, το πάρκο έχει σκοτώσει 50 ανθρώπους!

Οι ρινόκεροι είναι ασφαλείς εκεί. Πριν από έναν αιώνα, υπήρχαν μόνο μερικοί Ινδικοί μονόκεροι ρινόκεροι αλλά σήμερα το πάρκο φιλοξενεί περισσότερους από 2.400. Πρόκειται για τα 2/3 του παγκόσμιου πληθυσμού. Ωστόσο, λίγοι γνωρίζουν πως το 2015, πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν περισσότεροι άνθρωποι από τους φύλακες του πάρκου παρά ρινόκεροι από τους λαθροθήρες.

Αυτοί οι άνθρωποι είχαν ως στόχο να αποκτήσουν τα κέρατα των ρινόκερων, τα οποία πωλούνται για 6.000 δολάρια τα 100 γραμμάρια. Ουσιαστικά, ένα κέρατο είναι ακριβότερο από χρυσό. Θεωρείται θαυματουργό ως θεραπεία από τον καρκίνο ως τη στυτική δυσλειτουργία.

Οι ρινόκεροι χρειαζόντουσαν προστασία. Ωστόσο, το μέτρο αυτό είναι παρατραβηγμένο. Οι εργαζόμενοι του εθνικού πάρκου μπορούν να σκοτώσουν έναν άνθρωπο και να ξεφύγουν ατιμώρητοι. Το ερώτημα είναι: Μπορεί να δικαιολογηθεί αυτό το είδος τιμωρίας των λαθροκυνηγών; Επιπλέον, πόσοι αθώοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους;

Το εθνικό πάρκο Καριζάνγκα έχει να αναφέρει μια επιτυχημένη ιστορία σχετικά με την προστασία των ρινόκερων, σκοτώνοντας τους λαθροκυνηγούς.

PA

Μέχρι στιγμής, το πάρκο έχει σκοτώσει 50 ανθρώπους!

EPA

Οι ρινόκεροι είναι ασφαλείς εκεί. Πριν από έναν αιώνα, υπήρχαν μόνο μερικοί Ινδικοί μονόκεροι ρινόκεροι.

Anupam Nath

Σήμερα το πάρκο φιλοξενεί περισσότερους από 2.400. Πρόκειται για τα 2/3 του παγκόσμιου πληθυσμού.

Jonas Stenqvist

Ωστόσο, πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν περισσότεροι άνθρωποι από τους φύλακες του πάρκου παρά ρινόκεροι από τους λαθροθήρες.

PA

Οι λαθροκυνηγοί είχαν ως στόχο να αποκτήσουν τα κέρατα των ρινόκερων, τα οποία πωλούνται για 6.000 δολάρια τα 100 γραμμάρια. Θεωρείται θαυματουργό ως θεραπεία από τον καρκίνο ως τη στυτική δυσλειτουργία.

Rudi Hulshof

Οι ρινόκεροι χρειαζόντουσαν προστασία. Ωστόσο, το μέτρο αυτό είναι παρατραβηγμένο.

Martin Harvey

Οι εργαζόμενοι του εθνικού πάρκου μπορούν να σκοτώσουν έναν άνθρωπο και να ξεφύγουν ατιμώρητοι.

Sebastien Degardin

Το ερώτημα είναι: Μπορεί να δικαιολογηθεί αυτό το είδος τιμωρίας των λαθροκυνηγών; Επιπλέον, πόσοι αθώοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους;

Michael Spain

[Kaziranga National Park] [bbc]