Παρέμβαση Θάνου Ασκητή: «Πρέπει να ξαναπάμε στο ΠΑΣΟΚ! Να το κρατήσουμε ζωντανό»

19 Νοεμβρίου, 2020 7:04 ΜΜ
More videos

Στο TheCaller και την Ευδοκία Λελεδάκη μίλησε σήμερα ο Διδάκτωρ Ψυχιατρικής του ΕΚΠΑ, καθηγητής του EUC αλλά και πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας, Θάνος Ασκητής.

O γνωστός ψυχίατρος, αφού αναφέρθηκε εκτενώς στο πως μας επηρεάζει η πανδημία του κορονοϊού και η δεύτερη καραντίνα, σχολίασε τις εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής.

Όπως είπε, βλέπει τα πράγματα δύσκολα στην Παράταξη…

«Πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν ένα υγιές κόμμα, παρά τα λάθη του. Φέρει πολλές ευθύνες και υπήρξε σε αυτό διαφθορά, όπως σε όλα τα κόμματα εξουσίας. Όμως η βάση του κόμματος και η λογική του Ανδρέα Παπανδρέου ήταν βαθιά δημοκρατική» τόνισε αρχικά.

«Δεν εκπαίδευσε τον αγρότη, που ήθελε την επιδότηση. Αυτό το συνέχισαν και τα υπόλοιπα κόμματα. Έπεσε στην “παγίδα” ότι ο πολίτης πρέπει να μας ψηφίζει. Σήμερα το πληρώνει. Δεν έχει ανανεωθεί στην πραγματικότητα. Δεν έχει ανθρώπους που θα αντλήσουν νέο κόμμα…» είπε στην συνέχεια και συμπλήρωσε: «Αυτό το δίπολο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ που τελικά δεν ξέραμε τι ήμασταν».

«Το ΠΑΣΟΚ ήταν το κόμμα της κοινωνίας»

Ο Θάνος Ασκητής ήταν ξεκάθαρος: «Εγώ αισθάνομαι ΠΑΣΟΚ», δηλώνοντας θετικός στην επιστροφή των συμβούλων και του ονόματος. «Βεβαίως, απόλυτα» είπε σχετικά, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος από την αρχή ήταν αρνητικός στο να δημιουργηθεί το ΚΙΝΑΛ. «Ήταν ένα όνομα που δεν λέει τίποτα στον κόσμο. Φοβηθήκαμε τη λέξη “ΠΑΣΟΚ” -γιατί είχε σε πληρώσει σε βαθμό άδικο τα λάθη του παρελθόντος. Ας μη ξεχνάμε την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή -πόσα δισ. μπήκε η Ελλάδα μέσα;».

«Κάποια στιγμή σηκώναμε δύο σημαίες. Αυτό εμένα μου δημιουργούσε ψυχική δυσφορία» ανέφερε, αποκαλύπτοντας ότι και ο κόσμος τον ρωτούσε όταν κατέβαινε υποψήφιος τι είναι ο ίδιος «ΠΑΣΟΚ ή ΚΙΝΑΛ»; Υπογράμμισε, δε, ότι: «Εγώ είμαι ΠΑΣΟΚ και κανείς από το Κίνημα Αλλαγής, δεν είναι τίποτα άλλο παρά ΠΑΣΟΚ. Και πρέπει να ξαναβάλουμε το ΠΑΣΟΚ στην βάση του».

«Πίστεψαν κάποιοι -δεν θέλω να πω ονόματα- ότι με το νέο όνομα θα έρθει νέο ρεύμα, ένα νέο κύμα. Δεν ήρθε όμως» είπε, συμπληρώνοντας ότι «δεν ήταν σωστό ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος έμεινε εκτός του κόμματος».

«Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ»

Παραδέχθηκε ότι «η Φώφη Γεννηματά έχει κάνει αγώνα, έχει προσπαθήσει πολύ. Όμως δεν έπρεπε να κάνει πίσω στο όνομα. Το έκανε γιατί άκουσε κάποιους… Που πίστεψαν ότι με την αλλαγή του ονόματος ο κόσμος θα αποφύγει να ξαναδεί το ΠΑΣΟΚ μπροστά του»

Όπως είπε, είναι λάθος να λέμε ότι το ΠΑΣΟΚ πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ. «Εκεί πήγαν οι “ποντικοί” που αλλάζουν κόμματα, επειδή ξέρουν ότι υπάρχει “τυρί” και εξουσία. Όμως το αυθεντικό ΠΑΣΟΚ έμεινε σπίτι του. Δεν αλλάζεις κάτι το οποίο σε γέννησε και σε δημιούργησε και έκανε στον τόπο μεγάλα έργα. Έφερε τον εκσυγχρονισμό στην χώρα».

«ΠΑΣΟΚ και ΚΙΝΑΛ δεν χωρούν στο ίδιο κουτί. Πρέπει να αποφασίσουμε» είπε και καταλήγοντας έστειλε το δικό του μήνυμα: «Πρέπει να ξανά πάμε στο ΠΑΣΟΚ. Να το κρατήσουμε ζωντανό. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ. Και εγώ όσο ζω θα είμαι ΠΑΣΟΚ».

Δείτε στο σχετικό βίντεο τι είπε σχετικά ο Θάνος Ασκητής μετά το 39:50: