Παρέλαση 25ης Μαρτίου: Καρέ καρέ τα παραλειπόμενα

25 Μαρτίου, 2021 1:42 ΜΜ
More videos

Τα λάβαρα τα είδαμε, τους εύζωνες, τα τανκς, τους ιερολοχίτες, τα μαχητικά. Υπήρξαν όμως πράγματα, στιγμές μικρές, από την παρέλαση για την 25η Μαρτίου που δεν τα είδαμε στην τηλεόραση.

Η εξέδρα είχε στηθεί από μέρες. Εκεί κάθισαν οι επίσημοι καλεσμένοι. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίπλα στον σύντροφό της Παύλο Κοτσώνη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίπλα στη Μαρέβα Γκραμπόφσκι, η πρίγκιπας Κάρολος δίπλα στη δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα, ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης με τη σύζυγό του Άντρη, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν και η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Φλοράνς Παρλί (η οποία μάλιστα όταν πέταξαν στα Rafale κοίταξε με… δέος στον ουρανό).

 

Φυσικά εκεί ήταν η Γιάννα Αγγελόπουλου που και σήμερα (όπως και χθες στην Πινακοθήκη) επέλεξε να φορέσει παραδοσιακή φορεσιά και να κεντρίσει τα βλέμματα στην παρέλαση.

   

Δεν ήταν στην εξέδρα ο σύζυγος της προέδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Θόδωρος Αγγελόπουλος. Εκείνος προτίμησε να παρακολουθήσει την παρέλαση από… ψηλά, από το μπαλκόνι δωματίου της Μεγάλης Βρεττανίας.

Δεν ήταν ο μόνος. Κι άλλοι βγήκαν στα μπαλκόνια του γνωστού ξενοδοχείου για να απολαύσουν την παρέλαση. Πιτσιρίκια ντυμένα τσολιάδες και πολίτες με κιάλια για να βλέπουν καλύτερα τα όσα γίνονταν στην Αμαλίας.

  

Και στην εξέδρα των επισήμων, τα «πηγαδάκια» δεν ήταν πολλά λόγω… μέτρων και απόστασης. Τα ζευγάρια τα έλεγαν μεταξύ τους.

 

Ξεχώρισε η στιγμή που η Καμίλα, δούκισσα της Κορνουάλης κρύωσε και ζήτησε μια κουβέρτα (που οι υπεύθυνοι της τελετής είχαν φροντίσει να υπάρχουν) για να ρίξει στα πόδια της και να ζεσταθεί. Τότε, ο πρίγκιπας Κάρολος, τρυφερά, τη βοήθησε να στρώσει την κουβέρτα ώστε μην… μπάζει από πουθενά.

 

Φυσικά, σ’ αυτά που δεν είδαμε από την παρέλαση ήταν και οι… ελεύθεροι σκοπευτές που είχαν από νωρίς αναπτυχθεί στις ταράτσες κτιρίων στο Σύνταγμα, στο πλαίσιο των ισχυρότατων μέτρων που είχαν ληφθεί για την παρέλαση.

  

Φωτογραφίες: InTime News, Reuters

Ακολουθήστε μας στο facebook: