Παράτησε την δουλειά της και έχτισε ένα αυτόνομο σπίτι από μπαμπού στο Μπαλί!

23 Μαΐου, 2015 12:50 ΜΜ
More videos

Η Elora Hardy παράτησε την δουλεία της Νέα Υόρκη για να κατασκευάσει σπίτια από μπαμπού στην Ινδονήσια. Κάτοικοι από το Μπαλί μαζί με την ομάδα της έχουν εδώ και 5 χρόνια που ασχολούνται τις κατασκευές από μπαμπού.

Πιστεύουν το μπαμπού είναι λιγότερο χρησιμοποιημένο από άλλα υλικά και θα μπορούσε πολύ εύκολα να αποτελέσει μια νέα μορφή οικολογικών κατασκευαστικών υλικών για την δημιουργία καταλυμάτων.

Η Hardy πήρε την έμπνευση της από τον πατέρα της όπως δηλώνει στο σε ένα TED talk συνέδριο της.

Μπαμπού έχει την συμπιεστική δύναμη του μπετόν, την αναλογία αντοχής προς βάρος όπως ο χάλυβα, και είναι ένα από τα πιο ταχύτερα αναπτυσσόμενα φυτά στον κόσμο. Τα έντομα και η υγρασία είναι κάποιες αδυναμίες του, αλλά αν αντιμετωπίζεται σωστά, μια κατασκευή μπαμπού μπορεί να διαρκέσει μια ζωή.

bamboo-house-ted-talk-sharma-springs-elora-hardy-ibuku-bali-14 bamboo-house-ted-talk-sharma-springs-elora-hardy-ibuku-bali-21 bamboo-house-ted-talk-sharma-springs-elora-hardy-ibuku-bali-41 bamboo-house-ted-talk-sharma-springs-elora-hardy-ibuku-bali-51 bamboo-house-ted-talk-sharma-springs-elora-hardy-ibuku-bali-62 bamboo-house-ted-talk-sharma-springs-elora-hardy-ibuku-bali-71 bamboo-house-ted-talk-sharma-springs-elora-hardy-ibuku-bali-81 bamboo-house-ted-talk-sharma-springs-elora-hardy-ibuku-bali-91 bamboo-house-ted-talk-sharma-springs-elora-hardy-ibuku-bali-101 bamboo-house-ted-talk-sharma-springs-elora-hardy-ibuku-bali-111 bamboo-house-ted-talk-sharma-springs-elora-hardy-ibuku-bali-121 bamboo-house-ted-talk-sharma-springs-elora-hardy-ibuku-bali-131

Περισσότερες πληροφορίες στο ibuku.com.

Ακολουθήστε μας στο facebook: